EPIDEMIJA KORONAVIRUSA: U Zagrebu 41 novi slučaj, u Dalmaciji preko 50

13.08.2020. 11:20:00

U srijedu je zabilježeno 130 novih slučajeva u Hrvatskoj. Na bolničkom liječenju je 117 pacijenata, od kojih se osam nalazi na repiratoru

11:08 Zagrebački stožer javlja o 41 novozaraženoj osobi u glavnom gradu Hrvatske.

 

10:30 Prema izvješću KBC-a Split, preminula je starija ženska osoba stara 81 godinu, koja je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na Covid infekciju. U Splitsko-dalmatinskoj županiji 628 osoba nalazi se u samoizolaciji. 16 Covid pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju dok se u KBC-u Split jedna osoba nalazi na respiratoru.

10:28 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od ukupno 378 obrađenih testova danas je 37 novooboljelih osoba pozitivno na Covid infekciju sa područja Splitsko-dalmatinske županije i to 18 iz Splita, pet iz Kaštela, dvije iz Imotskog i po jedna Solina, Okruga, Trogira, Lokvičića, Prološca, Ciste Provo, Sinja, Otoka, Lećevice, Bola, Starog Grada i Makarske.

Uz 37 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije još su dvije osobe iz drugih županija pozitivne na Covid infekciju i to po jedna iz Zagrebačke županije i iz grada Zagreba, kao i dvoje stranih državljana (jedna osoba iz Ujedinjenog Kraljevstva i jedna osoba iz Njemačke). Svi novooboljeli iz drugih županija kao i dvoje stranih državljana testirani su u Splitu. Od 37 novooboljelih osoba sa područja Splitsko dalmatinske županije, 11 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

 

10:09 Na području Primorsko-goranske županije u protekla 24 sata dvije su novo zaražene osobe koronavirusom, javljaju iz epidemiološke službe županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Riječ je o osobama koje su došle iz Dalmacije.

10:02 Na području Ličko-senjske županije, koja obuhvaća i turističko odredište Novalju, u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba. Ukupno je oboljelo 36 osoba od COVID-19 od čega je 6 aktivnih slučajeva, 29 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirano je 16 osoba.

9:54 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je devet novih pozitivnih osoba na COVID-19: šest osoba iz Vinkovaca i po jedna 1 osoba iz Vukovara, Cerne i Otoka. Nema preminulih.

 

9:15 Od ukupno 173 uzoraka testiranih u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije 12 je bilo pozitivno na koronavirus. Deset novooboljelih osoba je iz Osijeka, jedna iz Našica i jedna iz Popovca. U Kliničkom bolničkom centru Osijek stanje je kao i prethodnog dana; hospitalizirano je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa od kojih su tri na respiratoru.

9:08 U Sisačko-moslavačkoj županiji je u četvrtak jedna nova osoba oboljela od zarazne bolesti Covid-19. Osoba je s područja grada Popovače.

9:00 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 144 uzoraka briseva na Covid-19, od kojih je jedan pozitivan. Osoba je djelatnik predškolske ustanove, u Puli. U tijeku je epidemiološka obrada, provođenje protuepidemijskih mjera, određivanje kontakata i mjera samoizolacije, kao i dekontaminacija prostora. Izliječene su dvije osobe. Trenutno je 22 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba.

 

8:24 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna tri slučaja zaraze koronavirusom, sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 40 osoba, a ukupno je testirano 4119 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 56 uzoraka, svi uzorci su negativni. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

8:07 Na području Virovitičko-podravske županije nema novo zaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 24 testiranih osoba u zadnja 24 sata, svi brisevi bili su negativni na korona virus, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Izvor: tportal.hr/Foto:Davor Javorović

Izvorni autor: Bi. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.