Erste banka privremeno ukida naknade za podizanje novaca

24.03.2020. 14:38:00

Donošenjem te odluke Erste banka je postupila u skladu s preporukama Hrvatske narodne banke (HNB), a koje nalažu dodatno olakšavanje pristupa klijentima svojim novčanim sredstvima

Erste banka je u utorak objavila da je privremeno ukinula naknade za podizanje gotovog novca na bankomatima drugih banaka, u razdoblju od iduća tri mjeseca, a u tom će razdoblju klijenti te banke gotovinu moći podizati bez naknade i na EFT POS uređajima drugih banaka, poštanskih ureda i prodajnih mjesta na kojima je to moguće. 

Iz Erste banke u priopćenju ističu da su tu odluku donijeli s ciljem osiguravanja dodatnih mogućnosti podizanja gotovog novca u trenutačnim okolnostima.

Donošenjem te odluke Erste banka je postupila u skladu s preporukama Hrvatske narodne banke (HNB), a koje nalažu dodatno olakšavanje pristupa klijentima svojim novčanim sredstvima, u situaciji kada odluke tijela javnih vlasti ograničavaju mogućnosti kretanja, odnosno minimiziraju sve vrste kontakata s ciljem suzbijanjem širenja koronavirusa, podsjećaju iz banke.

Član Uprave Erste banke Zdenko Matak naglašava da je u novonastaloj situaciji cilj klijentima olakšati obavljanje svih osnovnih funkcija upravljanja osobnim financijama.

- Još veća dostupnost bankomata i, samim time, lakši dolazak do gotovine za svakodnevne potrebe jedan je od njih. Naravno, u svjetlu trenutačnih okolnosti, i dalje savjetujemo upotrebu digitalnih kanala i kartičnog plaćanja, kada god je to moguće. Kao banka smo se adekvatno pripremili, kontinuirano pratimo razvoj situacije te ćemo biti spremni prilagoditi svoje poslovanje te osigurati kontinuitet svojih aktivnosti i u slučaju daljnje eskalacije ove situacije - ističe Matak. 

Izvor: 24sata/ Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.