Erupcija Etne uzrokuje obustavu letova za Cataniju: Turisti i putnici su pogođeni

23.07.2024. 13:12:00

Letovi za grad Cataniju na istoku talijanskog otoka Sicilije obustavljeni su u utorak uslijed erupcije ovog vulkana, priopćio je operater zračne luke. Ova situacija donosi dodatne nevolje putnicima usred ljetne turističke sezone.

Vulkan Etna nastavlja izbacivati vrući pepeo i lavu, što je izazvalo zatvaranje zračne luke Catania. Zračna luka je već ranije ovog mjeseca bila zatvorena zbog pepela koji je bio prisutan u zraku iznad tog područja. Kao ključni prometni čvor istočnog dijela Sicilije, Catania privlači veći broj turista nego glavni grad Palermo.

U priopćenju vlasti stoji da je donesena odluka o "obustavi svih dolaznih i odlaznih letova". Ova obustava rezultirat će otkazivanjem ili preusmjeravanjem letova na druge zračne luke. Normalizacija rada aerodroma očekuje se kada aktivnost vulkana i izbacivanje pepela prestanu.

Izvor: Dnevnik.hr

Izvor: Dnevnik.hr/Foto:Etna/Reuters

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.