Eskalacija sukoba na Gripama: Policija privela dogradonačelnika Splita Bojana Ivoševića

30.01.2024. 16:24:00

Uzbudljivi događaji u Splitu privukli su pažnju javnosti kada je splitska policija u utorak privela dogradonačelnika grada, Bojana Ivoševića, nakon sukoba s investitorom i vlasnikom terena ispod tvrđave Gripe. Neslužbeno se doznaje da se Ivošević još uvijek nalazi u postaji te daje izjavu u vezi s incidentom.

Prema prvim informacijama, incident je započeo kada je vlasnik zemljišta na Gripama u utorak prijepodne započeo s čišćenjem terena, tijekom kojega je, navodno, srušeno stablo. Jedna od stanovnica Gripe se požalila izvođačima, nakon čega je na teren stigao i dogradonačelnik Ivošević. Investitor tvrdi da ima pravo očistiti svoj teren, dok Ivošević inzistira da se ne smiju rušiti zaštićena stabla, što je dovelo do žestoke verbalne rasprave između njih.

U policiji su, zadržavajući tajnost identiteta osoba, potvrdili da su policijski službenici u ranim poslijepodnevnim satima priveli tri osobe zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Ovo nije prvi put da se na tom mjestu događaju kontroverzni incidenti. U listopadu prošle godine, radovi su prekinuti kada je investitor počeo rušiti okolna stabla tijekom večernjih sati. Tada je također došlo do rasprave između investitora i dogradonačelnika Ivoševića. Sve ove situacije izazivaju zabrinutost među građanima i postavljaju pitanje održivosti odnosa između investitora i lokalnih vlasti te zaštite okoliša.

Očekuje se daljnji razvoj situacije kako bi se utvrdile sve činjenice u vezi s ovim incidentom, dok građani Splita s nestrpljenjem prate kako će se slučaj dalje razvijati, prenosi Direktno.hr

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.