ESKALIRALA KRIZA I POTRES U VINOGRADSKOJ POSTAO JOŠ VEĆI: Mario Zovak podnio ostavku! O svemu se odmah oglasila Dijana Zadravec

11.05.2021. 12:39:00

Prema neslužbenim informacijama, prof. dr. Mario Zovak podnio je ostavku na mjestu v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice.

Sve će sutra navodno potvrditi i prihvatiti i Upravno vijeća bolnice.

Sve objasnio u priopćenju

Prof. dr. Mario Zovak oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani, s današnjim danom dajem ostavku na mjesto v. d. Ravnatelja KBC Sestre milosrdnice.

Od 2003. sudjelujem u radu Ravnateljstva KBC-a, kao pomoćnik Ravnatelja, zamjenik Ravnatelja, savjetnik Ravnatelja, Ravnatelj i na kraju v.d. Ravnatelja.

U svom sam radu uz rad na Klinici za kirurgiju čiji sam Predstojnik od 2011. pokušao dati svoj maksimalni doprinos razvoju i napretku KBC-a Sestre milosrdnice. Ostvarili smo više projekata čime smo osigurali opstojnost KBC-a koji je prema učinjenom druga najveća bolnička ustanova u RH, i to upravo u ova teška vremena pandemije, potresa i teške financijske situacije u hrvatskom zdravstvu.

Prema prethodnom dogovoru s UV ostavku dajem neposredno pred otvaranje natječaja za Ravnatelja KBC-a, a kako bismo uklonili i najmanju natruhu prigovora u procesu kandidiranja poštovanih kolegica i kolega koji imaju ambiciju voditi ovu uglednu ustanovu.

Istovremeno smo svjedoci kriznih situacija koje KBC prolazi, od kojih je kadrovski deficit na Zavodu za radiologiju sada doista problem koji ugrožava normalno funkcioniranje KBC-a. Ove probleme koji zahtijevaju i radikalne mjere svakako treba rješavati Uprava KBC-a sa čvrstim mandatom.

Veliku zahvalu dugujem UV naše ustanove na čelu s g. Tomislavom Dulibićem koji svoju funkciju Predsjednika obnaša ne formalno, već doista kroz borbu za financijski i stručni status ove ugledne ustanove koja ove godine obilježava 175 godina postojanja.

Budućoj Upravi želim puno uspjeha u radu na boljitak KBC-a Sestre milosrdnice, naših bolesnika i djelatnika. Stojim na raspolaganju za stručnu suradnju u budućnosti.

U Zagrebu, 11.05.2021. Uz poštovanje, izv. prof. dr. sc. Mario Zovak”

O svemu se odmah očitovala i predstojnica Zavoda Dijana Zadravec.

“Ostavka me nije iznenadila, kroz njegovo ponašanje sam naslutila da će se to dogodili, nismo ostvarili dobar poslovni odnos, no u zadnje vrijeme sam prema njemu komunicirala intenzivno da se dogovori suradnja s drugim kućama po pitanju onkoloških bolenika. Doktor Vagić i Milas su dio skupine koja orkestrira napade, Vagić je bio savjetnik Zovaku”, rekla je svoju stranu Zadravec za N1.

O prijavama za mobing

“To je orkestrirani napad, u pozadini su veći igrači, 13 sam razaznala koji su, oni kažu da ih kontrolirjau ‘moji ljudi’, najviše ih je zapeklo što sam zatražila transparetntno vođenje liste čekanja za MR-ove, treba biti rasčlanjeno dolazi li pacijent javnog ili privatnog. Mislim da mogu poboljšati ovu ustanovu, to sam kroz plan i program najavila, nepobitan podatak je moj Europski projekt 32 i pola milijuna koje ova kuća dobiva zahvaljujući mom naporu”, rekala je Zovak te se pohvalila:

“Nepoznati građani na ulici me zaustavljaju, prepoznali su moju borbu protiv korupcije”, rekla je Dijana Zadravec.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:7dnevno

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.