ETO TI KARAKTERA! SAMOREKLAMER RAJKO OSTOJIĆ POSLIJE SAMO 4 DANA NAPUSTIO SAMOIZOLACIJU U KOJU JE SAM SEBE SAMOVOLJNO SMJESTIO

01.07.2020. 12:20:00

"Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji. Naime, predsjednik SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adriano Friganović izvijestio me jutros da je u četvrtak navečer dobio pozitivan nalaz na COVID-19 infekciju. Budući sam s Adrianom u ponedjeljak, 22. lipnja, na dan Antifašističke borbe bio na polaganju vijenaca u Dotrščini i Sesvetama, kao odgovoran zdravstveni radnik i političar, bez obzira što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, samoinicijativno sam, kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju i ugrozu bilo koga, odlučio sljedeće dane provesti u samoizolaciji " - poručio je potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić u izjavi za Jutarnji list 26. lipnja ove godine - i samo 4 dana nakon toga našao se na slobodi zbog gostovanja na Obiteljskom radiju.

Eto ti karaktera! Svaka čast, druže Rajko, dugo je trajalo!

Kako se vidi, bio je "odgovoran zdravstveni radnik i političar" - skoro puna četiri dana. Iz samovoljne samoizolacije u koju se smjestio kako bi na sebe skrenuo medijsku pozornost, Rajko je izletio slobodan kao ptica upravo u vrijeme dok je njegova Partija na Iblerovom trgu gradila novi krug kampanje utemeljen na njegovom "junačkom činu bez presedana" - samovoljnoj samoizolaciji u finišu izborne promidžbe.

Zov Obiteljskog radija prigušio je i nadjačao karakter "odgovornog zdravstvenog radnika i političara" i sad najednom više nije problem što se Rajko družio sa svojim stranačkim kolegom Friganovićem. Sad više očito nema razloga za samoizolaciju, pa se postavlja pitanje koja je uopće motivacija bila za poduzimanje takvog čina.

Ne znam što na to kaže Nacionalni stožer civilne zaštite. Treba li Rajka Ostojića i njemu slične izolirati ili pustiti da slobodno šeću po Hrvatskoj?

Beroš, Božinović, Markotićka i ostali se zacijelo neće oglasiti. Još bi im samo trebalo da se izjasne u smislu pritvaranja nekog SDP-ovca. I ovako ih optužuju kako su korona krizu ispolitizirali i stavili se u službu HDZ-a. Ostaje samo da se otkrije je li tko od njih možda boravio u Kini krajem prošle godine pa da se stvar zaokruži.

Ostojićev "junački čin" samovoljne samoizolacije spomenuo je, naravno, sinoć u sučeljavanju i nesretni, smušeni, zbunjeni, u vremenu i prostoru izgubljeni i preplašeni Davor Bernardić kojega je na momente bilo otužno gledati. Djelovao je poput uplašenog prvašića zatečenog u nekoj nepodopštini kojeg su dotjerali pred ravnatelja škole kojemu mora položiti račune. O strahu svjedoče i povremeni napadi panike, dezorijentacija u prostoru i gubljenje osjećaja za minimum kulture dijaloga i parlamentarizma. Sličio mi je onom liku iz narodne priče koji je panično se plašeći mračne šume u kojoj se usred noći zadesio, pjevao iz sveg glasa kako bi odagnao strah i ohrabrio sam sebe.

Bero, naravno, nije znao kako Rajko Domovine sin već ima ugovoren aranžman za nastup na Obiteljskom radiju i da polako pakira svoju aktovku, piše sinopsis, razrađuje strategiju nastupa... No, ništa zato, ima Partija čitavu plejadu takvih i sličnih "heroja" koji nastavljaju bitku neumorno prodajući maglu javnosti na sve mile i nemile načine.

 

Zlatko Pinter

Izvorni autor: Zlatko Pinter / PDN / Foto:seebiz.eu

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.