EURO 2024. Ukrajinci preokrenuli Slovake u drugom dijelu i došli do prve pobjede na Euru!

21.06.2024. 17:25:00

Nogometna reprezentacija Ukrajine u susretu je 2. kola skupine E na EURU u Duesseldorfu svladala Slovačku sa 2-1 (0-1).

Slovačka je povela golom Ivana Schranza u 17. minuti, no Ukrajina je preokrenula rezultat u nastavku preko Mikole Šaparenka u 54. minuti i Romana Jaremčuka u 80. minuti.

Ukrajinski izbornik Serhij Rebrov napravio je četiri izmjene u odnosu na momčad koja je doživjela poraz 0-3 od Ukrajine. Trubin je zamijenio Lunina na vratima, Stepanenka u vezi zamijenio je Jarmolenko, Braško je ušao umjesto Cigankova, a Timčik je zamijenio Konoplju na desnom boku.

Slovačka je krenula s istim sastavom koji je u prvom kolu pobijedio Belgiju, što se pokazalo opravdanim jer su Slovaci dominirali početkom dvoboja. Nakon nekoliko pokušaja Haraslina, ukrajinski vratar Trubin se istaknuo bravuroznom obranom u 11. minuti, odbivši udarac Schranza iz neposredne blizine.

No, u 17. minuti, nakon što je Trubin odbio slobodni udarac Hancka, Haraslin je uputio centaršut, a Schranz je glavom matirao Trubina.

Ukrajina je nakon toga počela stvarati prilike. Mudrik je proigrao Dovbika u 28. minuti, ali njegov udarac je blokiran. Timčik je pogodio vratnicu u 33. minuti, a Mudrikov pokušaj zaustavio je Dubravka u 36. minuti.

Slovačka je mogla povećati vodstvo prije poluvremena, no Trubin je obranio Haraslinov udarac sa 20-ak metara.

Ukrajina je izjednačila u 54. minuti. Mudrik je povukao napad, lopta je proslijeđena Zinčenku koji je namjestio udarac za Šaparenka, a ovaj je pogodio donji desni kut.

U 74. minuti Jaremčuk je dodao Mudriku, čiji je udarac zaustavila vratnica. Konačni preokret Ukrajina je ostvarila u 80. minuti kada je Šaparenko ubacio loptu, a Jaremčuk je preusmjerio u mrežu.

Obje momčadi nakon dva nastupa imaju po tri boda. Tri boda ima i Rumunjska, dok je Belgija bez bodova. Belgija i Rumunjska svoj susret 2. kola igraju u subotu.

Izvor: PDN/Foto: AP Photo/Andreea Alexandru via Guliver Image

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.