Evo gdje gledati Hrvatsku protiv Armenije u pripremama za Euro

01.06.2021. 09:02:00

"Vatreni" još nikad nisu igrali protiv Armenaca, a nisu ni u Velikoj Gorici. Danas će se te dvije stvari poklopiti, a gosti s istoka kontinenta poslužiti kao mogućnost isprobati taktike i igrače

Armenija je jedna od svega pet europskih reprezentacija s kojima naša nogometna reprezentacija nikad nije igrala, uz Crnu Goru, Albaniju, Luksemburg i Farske Otoke.

Od danas to više neće biti slučaj jer Zlatko Dalić izvest će "vatrene" prvi put u Velikoj Gorici u prvoj pripremnoj utakmici pred Euro upravo protiv sunarodnjaka Henrika Mhitarjana.

I dok zvijezde Rome nema u reprezentaciji jer rješava produljenje ugovora, 90. selekcija na Fifinoj ljestvici borit će se protiv svjetskog viceprvaka koji je znao muku mučiti i s takvim momčadima (sjetite se Jordana na Rujevici).

Rezultat, dakako, nije u prvom planu, već isprobavanje nekih taktičkih varijanti. Izbornik Zlatko Dalić u najavnoj konferenciji za medije jasno je rekao da će priliku dobiti svi igrači pa će iskoristiti pravo na svih šest zamjena.

- Nešto ćemo isprobavati, ovo je zadnji test u kojem možemo nešto "kemijati". Sačuvat ćemo neke igrače, ali nam je važan i dobar rezultat. Želimo pobjedu za bolju atmosferu, nećemo kalkulirati već ćemo igrati punom snagom. No, rasporedit ćemo minutažu, u dva poluvremena ćemo igrati i dva različita sistema - kazao je Dalić.

Naravno, bilo bi dobro napumpati samopouzdanje golijadom, ali Armenija je zadnjim rezultatima pokazala da nije kanta za napucavanje. Nanizala je osam utakmica bez poraza, od čega je zadnjih pet pobjeda. Padali su Gruzijci, Makedonci, Lihtenštajn, Island i Rumunjska.

Utakmica na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, na kojem navijači nemaju pravo pristupa, počinje u 18 sati, a sudit će trojka iz Bosne i Hercegovine na čelu s Lukom Bilbijom. Prava televizijskog prijenosa ima Nova TV, a uvodna studijska emisija počinje u 17.20.

Hrvatska će do prve utakmice na Euru protiv Engleske 13. lipnja na Wembleyu u Londonu odigrati još generalku protiv Belgije ovu nedjelju u Bruxellesu.

Izvor: 24sata/ Foto: Slavko Midžor/PIXSELL, 24sata

Izvorni autor: Josip Tolić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.