Evo gdje gledati prvu utakmicu na Euru: Hrvatska - Crna Gora

09.01.2020. 08:00:00

Hrvatska rukometna reprezentacija u Grazu kreće u pohod na jedino zlato joj nedostaje, ono europskog prvaka. Prva je utakmica protiv Crne Gore, a početak je zakazan za 20.30

Sarme, odlazak na skijanje i - rukomet! Svaki siječanj identičan je za nas Hrvate, a ništa ne može proći bez već tradicionalne rukometne groznice koja nas dočeka početkom svake godine. 

'Je li Duvnjak spreman, možemo li napokon do tog europskog zlata koje nam fali', pitanja su koja se roje po glavama hrvatskih navijača, a kako naši rukometaši 'dišu' na samom početku natjecanja, doznat ćemo večeras od 20.30. Odbrojavanje je napokon završeno, utakmicama Bjelorusije i Srbije te Njemačke i Nizozemske od 18.15 i službeno započinje 14. Europsko prvenstvo koje se igra u Norveškoj, Austriji i Švedskoj, a trajat će sve do 26. siječnja.

Pripreme su davno gotove, što se spremilo, spremilo se, a sada je stiglo vrijeme za sve rukometne zaljubljenike. Hrvatska večeras u Grazu od 20.30 otvara prvenstvo utakmicom protiv Crne Gore, a prijenos možete pratiti na RTL-u uz komentatorski dvojac Filip Brkić i Nikša Kaleb. Emisija 'Vrijeme je za rukomet' počinje u 19.45, a tamo ćete moći kratiti vrijeme do utakmice uz stručne analize i komentare sjajnog trojca Marko Vargek, Petar Metličić i Drago Vuković.

Foto: HRS

Televizijska prava za Europsko prvenstvo za područje Hrvatske, kao i ranijih godina kad je o rukometnim EP-ima i SP-ima riječ, ima RTL televizija, koja će utakmice prenositi na prvom i drugom kanalu.

Utakmice Hrvatske rezervirane su za glavni kanal, a na drugom kanalu, kao i na prvom u danima kad ne igraju "kauboji", bit će prijenosi drugih utakmica. Oba kanala putem računala, tableta i mobitela mogu se, uz prethodnu registraciju, besplatno gledati i na platformi RTL Play.

Bit će to prvo Europsko prvenstvo s 24 reprezentacije podijeljene u šest skupina po četiri selekcije.

- Znamo da ćemo biti veliki izazov za protivnike, na papiru smo favoriti, ali to ne znači ništa. Ove naše probleme koje imamo trebamo pretvoriti u snagu, homogenizaciju grupe. Ostvarili smo veliki napredak u komunikaciji, igrači razgovaraju, analiziraju - rekao je Lino Červar uoči utakmice pa nastavio:

- Nadam se da ćemo unatoč svim problemima startati dobro. Očekujem tešku utakmicu protiv Crnogoraca, mi smo im veliki izazov. Igrali smo s njima u kvalifikacijama i s njima se nije za šaliti. To je iznimno čvrsta momčad, agresivna, Danci su kao prvaci svijeta imali s njima problema u kvalifikacijama. Stvarno ih respektiram.

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Kao što je već poznato, Hrvatska će na ovome prvenstvu igrati sa samo jednim desnim vanjskim, a to je Luka Stepančić. Ozljede su 'udarile' po našim reprezentativcima tijekom priprema, a ništa bolje nisu prošli ni naši današnji protivnici. Crnogorski izbornik Zoran Roganović na ovome prvenstvu neće moći računati na sjajni dvojac Miloš Vujović i Nebojša Simović, a postoji mogućnost da protiv nas ne zaigraju ni vanjski igrači Miloš Božović i Stefan Čavor.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Spain v Croatia | Autor: ANDREAS GEBERT Foto: ANDREAS GEBERT

- Hrvatska je iskusna ekipa, uvijek u završnici, ali imala je problema u prijateljskim mečevima. Igrala je neriješeno s Bosnom, mi smo pokazali da možemo igrati s Bosancima, tako da ćemo ih pokušati iznenaditi - dodao je crnogorski rukometaš Lasica, a Lipovina, pak,...

- Bjelorusija je možda najjača ekipa u grupi iako je svi podcjenjuju. Oni su vrlo iskusni, dugo su zajedno, to im je veliki adut.

TV-raspored za rukometni Euro 2020. (9. - 13. siječnja):

Četvrtak, 9. siječnja

18.15 Njemačka - Nizozemska (RTL 2)
20.30 Hrvatska - Crna Gora (RTL)

Petak, 10. siječnja

18.15 Slovenija - Poljska (RTL 2)
20.30 Norveška - Bosna i Hercegovina (RTL)

Subota, 11. siječnja

16.00 Hrvatska - Bjelorusija (RTL)
18.15 Španjolska - Njemačka (RTL 2)

Nedjelja, 12. siječnja

16.00 Češka - Sjeverna Makedonija (RTL 2)
18.15 Francuska - Norveška (RTL 2)

Ponedjeljak, 13. siječnja

18.15 Island - Rusija (RTL 2)
20.30 Hrvatska - Srbija (RTL)

Izvor: 24sata/ Foto: SINA SCHULDT/DPA/PIXSELL

Izvorni autor: Josip Tolić, Zdravko Barišić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.