Evo i novog audio zapisa iz VAR-a, ovog puta o spornoj situaciji s Maksimira. Poslušajte je

28.02.2024. 10:26:00

Nastavlja se afera s komunikacijom između sudaca

Jučer smo cijeli dan pratili aferu koja je već dobila naziv VAR-leaks, kroz koju u medije i javnost izlaze dijelovi komunikacije između glavnog suca i njegovih pomoćnika iz VAR-sobe. Tako smo mogli čuti sve što su pričali i kako su nekoliko spornih situacija na utakmici Varaždina i Hajduka (1-1) razriješili Fran Jović, Ante Čuljak i Anto Marić, a jutros smo dobili i novi nastavak te sage, piše telesport.telegram.hr.

Sad se pojavila snimka s dvoboja Dinama i Rijeke (1-0), i to situacija u kojoj se najprije mislilo da je Franjo Ivanović izborio slobodni udarac te sigurno karton za nekog od domaćih igrača. Gostujući napadač bio je u prodoru i duelu s Dinamovim stoperom Maximeom Bernauerom, a potom je naletio još i golman Ivan Nevistić.

Najprije je potonji dobio žuti karton, provjeravalo se putem snimke ima li elementa čak i za isključenje, no onda je glavni sudac Dario Bel to poništio te dao opomenu Ivanoviću. Kako je cijela ta situacija zvučala kroz komunikaciju Bela i VAR-suca Igora Pajača, možete na priloženoj snimci objavljenoj na Facebooku.

“Ti si me zvao za DOGSO (op. a. Denying an Obvious Goal-Scoring Opportunity). DOGSO nije, guranje u leđa nije”, kaže Bel, a potom mu Pajač odgovara:

“Ja te zovem za DOGSO, ja te zovem za DOGSO, a ti vidi. Po meni to nije prekršaj, ako me pitaš”, čulo se u tom pomalo konfuznom razgovoru spomenutih sudaca. O ovome će se, kao i onim jučerašnjim snimkama, danas sigurno oglasiti šef hrvatskih sudaca Bruno Marić, na konferenciji od 11 sati.

Izvor: telesport.telegram.hr/Foto:video screenshot/FB

Izvorni autor: PDN/telesport.telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.