Evo što je Škoro odgovorio na pitanje podržava li ga Miro Kovač i dio HDZ-a; Razgovarao je i s Matom Radeljićem…

17.09.2019. 18:05:00

U vinogradu Miroslava Škore kod Kutjeva danas je berba grožđa na koju je kandidat za predsjednika države pozvao novinare. Reporterka N1 razgovarala s njim.

Upitan kada je kupio vinograd, Miroslav Škoro je rekao kako je vinograd kupio 2014. godine “iz velike ljubavi prema tom kraju”. Za svoj vinograd dobio je ove godine oko 1.000 do 2.000 kuna poticaja te je rekao kako je “cijeli proces dobivanja poticaja tako napravljen da bi jedan prosječni čovjek koji se bavi vinogradarstvom trebao ići na fakultet da sve shvati”.

Upitan da komentira je li uz njega dio HDZ-a i Miro Kovač, Miroslav Škoro kaže kako nema razloga komentirati HDZ ili bilo koju stranku.

Na pitanje o reakciji HDZ-a na njegovu kandidaturu, odnosno zahtjeva Predsjedništva stranke da članstvo stane iza aktualne predsjednice, Škoro je rekao kako ne bi želio pričati o HDZ-u, već o vinogradu i berbi te kako se u slučaju HDZ-a dogodio ono što se uvijek dogodi kod stranaka: “Vrhuška se odvoji od baze, tko koga podržava, to je pitanje demokracije. Do jedne razine mogu razumjeti stranačku stegu, ali to bi trebalo biti pitanje svakog čovjeka.”

Upitan da komentira odgađanje isticanja kandidature aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Škoro kaže:

“Nitko od nas nije kandidat. Tek kad se raspišu izbori i kad prikupimo 10.000 potpisa postajemo kandidati… Postoji njen stožer, ima šefa stožera, no nema onog tko je najavio kandidaturu. Za pretpostaviti je da će se ona kandidirati pa ćemo na megdan i birači će odlučiti”, kaže Škoro.

Napominje da on još nema stožer.

“Ja, ustvari, nemam stožer, imam tim s kojim suradjujem, dnevno se srećem s desecima ljudi… Razgovarao sam i s Matom Radeljićem, i opet ćemo razgovarati, on puno zna kako to funkcionira. Kad osnujem stožer, vidjet ćete da to neće biti ljudi koji su naročito poznati široj javnosti, već će to biti obrazovani, mladi, sposobni ljudi”, kaže Škoro.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: Ante Rašić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.