Fantastična kolumna pisana po uputama Plenkovića, morali smo je prenijeti

30.01.2022. 11:10:00

Nakon što je premijer u više svojih zadnjih nastupa naglašavao da je problem u medijima koji ne vide dobro hrvatsku stvarnost, kolumnistica Net.hr-a Helena Puljiz odlučila je slijediti njegove upute:

Kakvi smo mi Hrvati sretnici! Dok se svijet bori s podivljalom inflacijom, drastičnim rastom cijene goriva i energenata, nebrojenim posljedicama produljene koronakrize, mi nemirnim vodama plovimo mirno, pod mudrim vodstvom najvećeg sina našeg naroda, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika HDZ-a, stožerne državotvorne stranke hrvatskog naroda.

Unatoč brojnim globalnim i lokalnim izazovima, upravo nam je Plenkovićeva i HDZ-ova vladavina proteklih pet godina osigurala rast društvenog i osobnog bogatstva. Plemenitim vodstvom i predanim radom, Plenković nam je omogućio da danas živimo bolje nego smo ikad živjeli.

Dokazuje to i najveći rast BDP-a u Europi, kojim je Hrvatska prestigla čak i rast svjetske velesile Narodne Republike Kine. I nema sumnje da će se taj rast nastaviti, jer svjedočimo sinergiji vladinih mjera i otpornosti hrvatskog gospodarstva, snažnom gospodarskom razvoju, stvaranju novih radnih mjesta i provedbi reformi o kojima druge nacije mogu samo sanjati i zbog kojih nismo više samo regionalna politička i ekonomska sila nego nas se ne može zaobići ni na globalnoj razini.

Komforne stambene jedinice iliti kontejneri

Nakon što je prva u svijetu njegova vlada pobijedila koronu, Hrvatsku su pogodili razorni potresi, ali naš premijer nije dozvolio da itko ostane bez krova nad glavom pa su danas sve katastrofom pogođene obitelji zbrinute u komfornim stambenim jedinicama, tzv. kontejnerima. Oni ujedno omogućuju da se obitelji – ne samo hrvatske nego i obitelji nacionalnih manjina – stalno drže na okupu i provode daleko više vremena skupa nego su to mogle prije potresa.

Zbog zahuktale obnove, predvođene genijalnim ministrom i stručnjakom za hrvatski jezik Darkom Horvatom, jedno od najvažnijih nacionalnih pitanja postalo je hoće li se i kako ta obiteljska bliskost pod limenim krovovima očuvati i kad uskoro usele u fantastične tipske kuće od cigle i betona. Kako to pitanje ne bi više bilo na dnevnom redu, Plenkovićeva vlada pametno je odlučila ipak malo usporiti obnovu.

Nije pošteno prešutjeti ni fantastične mjere demografske revitalizacije koje omogućavaju da mladež i cijele hrvatske obitelji putuju i vide svijeta, steknu nova životna i radna iskustva u najbogatijim državama Europe, pa čak i dalekom SAD-u i Kanadi. A složit ćete se, cijena prijevoza na globalnoj razini posljednjih je godina izuzetno visoka, ali zahvaljujući Plenkoviću, HDZ-u i nadasve mudro odabranim koalicijskim partnerima, hrvatskim građanima putni troškovi ne predstavljaju nikakav teret, a tako se potiče i izvoz i dugoročni opstanak krizom ugroženih prijevoznika.

Tako smo bogati da se malo rađa

Trebamo istaknuti i kako je Plenković lijepo objasnio kako je činjenica da su hrvatske obitelji sve malobrojnije, najbolji dokaz koliko smo bogati jer upravo se u najbogatijim državama rađa najmanje djece.

HDZ i Plenković vode računa da solidarnost i veze domovinske i iseljene Hrvatske stalno jačaju pa brojnim olakšicama i bonusima potiču rodbinu, koja je svijet odlučila bolje upoznati u ranijim desetljećima, da tu i tamo plati putne troškove djeci, rođacima i kumovima kad su već odlučili postati svjetski putnici za dobrobit Hrvatske. A kad im dosade vreva Berlina, Dublina ili Toronta, Plenković i HDZ dat će im 200 tisuća kuna i omogućiti im da se nasele u mirnoj, pašnjacima bogatoj Lici gdje se mogu posvetiti pastoralnom životu. A priznat ćete, o tome danas sanjaju i brojni stanovnici ostalih najbogatijih i najrazvijenijih država. Ono što njima ostaje samo neostvareni san, zahvaljujući Plenkovićevom vizionarskom vodstvu, naša je stvarnost.

Frka napustio bezveznu Francusku zbog Hrvatske

Koliko je dobro vratiti se u domovinu nema boljeg dokaza od slučaja fenomenalnog šefa Plenkovićeva kabineta Zvonimira Petešića Frke koji je nekad bogatu Francusku, danas potresenu stalnim prosvjedima i međurasnim napetostima, zamijenio za Hrvatsku, obećanu zemlju mira i blagostanja. Kao radišnom i pametnom potomku hrvatskih iseljenika, kojem se ne može naći ni crno pod noktom i koji je igrom sudbine morao prebivalište prijaviti u Saliju, Plenković i HDZ osigurali su mu golemi stan u centru Zagreba, ekspresno mu ga obnovili nakon potresa. Ali to nije bilo sve. Dobio je i garažu i podrum, a kako je i njih načeo potres, Državne nekretnine nisu časile časka nego su jednom od naših najboljih iseljeničkih sinova, odmah sve obnovile. Pa nisu Hrvati robovali i ginuli u bivšem sistemu na Golom otoku da bi Frka Petešić danas morao biti prijavljen na Dugom otoku.

Svi kćeri i sinovi, rođaci, kumovi i prijatelji najdomoljubnije stranke ‒ bez koje ne bi bilo Hrvatske, danas su stambeno i materijalno zbrinuti, a vodi se računa i da im se karijere uspješno razvijaju jer veličanstvenoj stranci kakva je HDZ se mora osigurati svijetla budućnost kako bi i dalje uspješno i vjerodostojno mogla voditi Hrvatsku. Uz opće oduševljenje naroda, članovi Mladeži HDZ-a, baš kao i njihove starije kolege, preskaču burzu rada i direktno ulaze u državne agencije i poduzeća, ministarstva i javne institucije, a kad u nekoliko mjeseci steknu potrebno iskustvo, skaču visoko, čak i do direktorskih pozicija ili fotelja premijerovih savjetnika.

Kako se lijepo bdije nad društvenim mrežama

Neki naprosto to ne mogu razumjeti (jer mrze sve hrvatsko), pa premijera Plenkovića nepravedno i neargumentirano nazivaju anemičnim, bahatim narcisom koji skupa s HDZ-om, koji pak prozivaju zločinačkom organizacijom, uništava Hrvatsku i državne institucije, svaki inteligentni oblik života. Zato policija javna i tajna danonoćno mora dežurati na društvenim mrežama i kontrolirati unutarnje neprijatelje prerušene u novinare ili umirovljene hrvatske branitelje, kojima je jedini cilj svakodnevno voditi hibridni rat i harange protiv voljenog vodstva, koje nam je omogućilo da imamo sve što imamo i nemamo sve što nemamo.

Ali sad je toga dosta, crta je podvučena i game je over!

Sve što im damo, malo je jer naš je dug prema njima neiscrpan. I zato ne pitajte što HDZ i Plenković mogu učiniti za vas, već što vi činite za njih.

Svakog dana zahvalimo dobrom, plemenitom, voljenom, mudrom vizionaru, našem premijeru Plenkoviću što se posvetio radu na prosperitetu naše zemlje i našeg naroda. ‘Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!’, Plenković i HDZ.

P.S. Premijeru, je li dobro ovako?

Izvor: hrvatska-danas.com/Foto: Fah

Izvorni autor: Helena Puljiz

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.