Fantastični Mbappe odveo Francusku u četvrtfinale SP-a

04.12.2022. 18:15:00

Francuska je slavila 3:1 protiv Poljske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru.

Nogometaši Francuske plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva, branitelji naslova su u osmini finala na stadionu Al Thumama svladali Poljsku 3:1 (1:0).

Strijelci za Francusku su bili Olivier Giroud (44) i Kylian Mbappe (74, 90+1), dok je na konačnih 3:1 smanjio Robert Lewandowski (90+9-11m).

Odlučujući trenutak dogodio se pred kraj prvog poluvremena kada je Mbappe lucidno proigrao Giruda koji je izbjegao zaleđe, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem sa 12-13 metara svladao Szeczesnog. Bio je to 52. pogodak Gioruda za Francusku čime je postao najbolji strijelac te reprezentacije u povijesti, dosada je dijelio prvo mjesto s Thierryjem Henryjem.

Poljaci se otvorili, Mbappe ih kaznio

Pitanje pobjednika odlučeno je u 74. minuti kada je Francuska postigla drugi gol iz protunapada. Griezmann je izbio loptu iz svog kaznenog prostora do sredine igrališta gdje ju je prihvatio Giroud i uposlio Dembelea na desnoj strani, ovaj je vidio dolazak Mbappea koji je snažnim udarcem sa 15 metara pogodio pod samu gredu.

Svoj drugi gol Mbappe je početkom sudačke nadoknade preciznim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora u sam suprotni gornji kut, da bi na konnačnih 3:1 smanjio Lewandowski na samom kraju nadoknade iz sumnjivog kaznenog udarca.

S pet pogodaka na ovom SP Mbappe se izdvojio na vrhu ljestvice strijelaca sa dva gola više od prvih pratitelja.

Francuska će u četvrtfinalu 10. prosinca igrati protiv pobjednika susreta Engleska - Senegal.

Izvor: gol.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.