Filip Zavadlav je u izolaciji: U ćeliji je sam i sam ide u šetnju

16.01.2020. 07:47:00

Odvjetnik Branko Šerić odrekao se prava na žalbe kako bi psihijatri što prije počeli s vještačenjem ubojice. Osiguranje je tako ustrojeno da nitko ne priđe Zavadlavu i kako ne bi kontaktirao s pritvorenicima

Trostruki ubojica iz Splita Filip Zavadlav (25) u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu čeka na psihijatrijsko vještačenje. Kome će sud povjeriti da ga provede još se ne zna.

Njegov odvjetnik Branko Šerić predao je punomoć sucu istrage Županijskog suda u Splitu i u državno odvjetništvo.

- Odrekao sam se prava na žalbu na rješenje o provođenju istrage i žalbe na rješenje o određivanju istražnog zatvora. To sam učinio kako se postupak ne bi stopirao i kako bi se što prije odredilo psihijatrijsko vještačenje mojega klijenta. Rješenje o istrazi postalo je pravomoćno i sad nema zapreke da se odmah izda nalog za njegovim psihijatrijskim vještačenjem - pojasnio je odvjetnik Šerić.

Također, dok rješenje o provođenju istrage ne postane pravomoćno, sudac istrage ne može krenuti s ispitivanjem svjedoka. Zavadlav je, podsjećamo, u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i osobito teških okolnosti kaznenog djela. Ova druga točka izuzetno se rijetko određuje.

Kako su posjeti zatvorskoj bolnici na Svetošimunskoj ponedjeljkom i srijedom, Šerić ga ne može posjetiti prije ponedjeljka. Mladić, koji je u subotu rafalima iz automatske puške pokosio trojicu usred dana u središtu Splita, nalazi se, neslužbeno doznajemo, u svojevrsnoj izolaciji. Naime, sam je u ćeliji i sam ide u šetnju. Osiguranje je tako ustrojeno kako mu nitko ne bi prišao niti smije kontaktirati s drugim pritvorenicima i(li) zatvorenicima. Odgovorni žele eliminirati mogućnost bilo kakvih incidenata u kojima bi Zavadlav bio meta ili, možda, nekoga napao. Vrlo vjerojatno se nalazi i pod posebnim mjerama opreza. To znači da ga pravosudni policajci drže na oku te provjeravaju kako je i što radi u ćeliji češće nego što je inače uobičajeno kako si ne bi pokušao nauditi.

Jutarnji list tvrdi kako je fokus istrage usmjeren na oružje kojim je Zavadlav ubio trojicu te da SOA, VSOA i Vojna policija istražuju od koga je i kako nabavio kalašnjikov.

Izvor: 24sata/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Vilim Cvok

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.