FINALE KUPA Velika neizvjesnost u redovima Hajduka! Hoće li jedan od glavnih igrača uopće istrčati protiv Rijeke?

26.05.2022. 10:14:00

Njegova klasa i golemo iskustvo, temelji su na kojima Dambrauskas gradi taktiku za okršaj s Rijekom
 
  

Hajdukov centarfor Nikola Kalinić zbog temperature nije ni putovao na veliki derbi s Dinamom, ali svi smo računali da će današnje finale s Rijekom dočekati spreman.

Međutim, Kalinićeva viroza i temperatura potrajali su duže nego što se mogli očekivati, tako da sjajni napadač još uvijek nije dovoljno spreman, te je upitno hoće li danas startati u udarnoj postavi Splićana. Nije upitno da će biti u kadru, ali po posljednjim najavama realnije ga je očekivati na klupi nego u startnoj postavi. Što je svakako veliki udarac za Hajduk, jer Kalinićeva klasa, kao i golemo iskustvo, temelji su na kojima Dambrauskas gradi taktiku za okršaj s Rijekom.

Koliko je Kalinić važan za Hajduk vidjelo se baš u zadnjem obračunu Rijeke Hajduka (0:3), koji smo gledali prije 20-tak dana na RujeviciKalinić nije zabio gol, ali je u niz navrata znalački primao loptu u teškim situacijama te potom otvarao gostujuće napade. Takav Kalinić vezao je na sebe često i dvojicu Rijekinih braniča pa se otvaralo puno prostora za Livaju, a posebno za Čolinu koji se kao veznjak iz drugog plana sjajno ubacivao u posljednji red Riječana.

Po svemu što smo vidjeli na Rujevici, logično je bilo očekivati da će Dambrauskas i u finalu Kupa protiv Rijeke primjeniti isti recept, ali mogući Kalinićev izostanak iz udrane postave svakako će mu poremetiti planove. Ne bude li Kalinić u startnih 11, zamijenit će ga netko iz dvojca Mlakar - Ljubičić, s tim da slovenski centarfor vjerojatno ima malu prednost. Iskusniji je, a i načinom igre više sliči na Kalinića.

Ostatak momčadi je uglavnom poznat. Lovre Kalinić na vratima, Mikanović, Ferro, Elez i Melnjak u zadnjoj liniji. Krovinović i Fossati su neupitni u veznom redu, a za preostala dva mjesta kandidiraju tri igrača - Sahiti, Grgić i Čolina.

Izvor: sportske.hr/Foto: hajduk.hr

Izvorni autor: Robert Šola

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.