Foss-Solevaag svjetski prvak u slalomu, Rodeš izvrstan šesti

21.02.2021. 17:05:00

Muškim slalomom završilo je Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju u Cortini d’Ampezzo.

Norveški skijaš Sebastian Foss-Solevaag novi je svjetski prvak u slalomu. Do zlata je stigao s najboljim rezultatom druge vožnje u kojoj je četvrto vrijeme ostvario hrvatski reprezentativac Istok Rodeš te utrku završio na odličnom šestom mjestu zaostavši za pobjednikom 1.36 sekundi, a Matej Vidović je bio 12.

Srebro je iznenađujuće osvojio Austrijanac Adrian Pertl, koji je bio vodeći nakon prve vožnje, a za Norvežaninom je zaostao 21 stotinku. Uspjeh norveške reprezentacije upotpunio je Henrik Kristoffersen koji se sa šestog mjesta u prvoj vožnji probio do bronce sa zaostatkom od 46 stotinki.

Rodeš je u prvoj vožnji sa startnim brojem 31 ostvario 14. rezultat i za vodećim Pertlom zaostao manje od sekunde (0.98). Kako su organizatori zbog toplog vremena odlučili da će u drugoj vožnji startati obrnutim redoslijedom od 15. skijaša, Rodeš je u drugu vožnju išao kao drugi i iskoristio to na najbolji mogući način. Mirnom vožnjom, bez forsiranja i velikih pogrešaka postavio je vrijeme koje je prvi uspio nadmašiti tek deveti iz prve vožnje Švicarac Daniel Yule, a nakon njega još četvorica skijaša, piše HRT.

Izvor: narod.hr/PDN/Foto: EPA/ANTHONY ANEX

Izvorni autor: narod.hr/HRT

Autor: