(FOTO) Božinović svjedočio na suđenju Sauchi i Zeljko: Evo što je rekao

29.01.2020. 14:35:00

Nakon što je izabrani predsjednik Zoran Milanović prekjučer svjedočio na suđenju bivšim djelatnicima ureda tadašnjeg premijera Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko u aferi “dnevnice”, danas je svjedok u tom slučaju bio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Božinović je pola sata odgovarao na pitanja i zapravo je potvrdio iskaz koji je dao još dok je istraga bila u tijeku. Ministar Božinović na početku mandata premijera Andreja Plenkovića bio je šef njegova kabineta, kada je tajnica još uvijek bila Sandra Zeljko.

U svom svjedočenju ministar Božinović potvrdio je da poznaje Sandru Zeljko, da ju je sretao na hodnicima na radnome mjestu te da je on osobno potpisivao neke naloge, ali da je to radio u prolazu, u brzini, te da mu je Sandra Zeljko govorila da je ona sve pripremila te da on nije imao razloga sumnjati u nju.

Božinović je rekao i da je, kada su mu predočeni putni nalozi naknadno, na njima vidio imena poput Roberta Kopala i Karla Resslera, ali da on može potvrditi da oni nisu bili na tim putovanjima, jer je na njima bio osobno on.

Rekao je i da je u predočenim putnim nalozima pregledao svoje potpise te da su oni prilično slični njegovom originalnom potpisu, ali da je primijetio razlike, pogotovo u slovima A, D i Ž.

Nakon ministra Davora Božinovića, nastavljena su ostala svjedočenja, među ostalima i ono Zinke Bardić, bivše savjetnice za medije Zorana Milanovića, piše HRT.

Izvor: narod.hr/hrt

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.