FOTO Jak vjetar radi veliku štetu po cijeloj Podravini, odvalio se krov na benzinskoj u Virju, stabla se ruše, vatrogasci su na terenu

05.02.2023. 09:11:00

Kako smo jučer najavili , prvi dan vikenda obilježio je jak vjetar, a prognostičari za subotu poslijepodne najavljuju jak sjeverac s olujnim udarima. Nakon toga slijedi nam sunčanije i stabilnije, ali i hladnije razdoblje. 

Danas je gotovo točno tri godine od velikog vjetra 5. veljače 2020. koji je prouzročio puno štete diljem Podravine i Prigorja.

Kako smo doznali iz Vatrogasne zajednice Koprivnica, zasad su vatrogasci izašli na jednu intervenciju i to na Vinicu, gdje se srušilo stablo na banderu, no ozlijeđenih nema niti velike štete.

Vatrogasci i ostale službe su od jutra na terenu iu Đurđevcu, Ludbregu, saniraju srušena stabla, čitatelji nam se javljaju iz Virja gdje je nastradao krov na benzinskoj postaji.

Sjeverac će još malo puhati sutra, u nedjelju, ali znatno slabije. Idući tjedan čeka nas stabilno vrijeme, a čini se da ćemo napokon vidjeti i nešto sunca.

Virje // Foto: Čitatelj
Virje // Foto: Čitatelj
Đurđevac // Foto: Čitateljica
Ludbreški Vinogradi // Foto: DVD Ludbreg
Ludbreški Vinogradi // Foto: DVD Ludbreg
Koliko doznajemo ima još porušenih stabala, puno otkrivenih krovova, pobacanih crijepova, ošetećenih automobila , puno ruku posla za sve hitne službe, vatrogasce i policiju, komunalne službe, nije nam poznato je li netko fizički stradao u jučerašnjem orkanskom vjetru.

No više o šteti će se znati danas kada ljudi obiđu svoje građevine i imovinu.

Izvor: epodravina.hr

Izvorni autor: Dragana Pandža/Foto: čitatelji/DVD

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.