(FOTO) Kovač, Stier i Tolušić odali počast junaku Domovinskog rata Damiru Tomljanoviću Gavranu

17.02.2020. 14:52:00

Kandidati za predsjednika i potpredsjednike HDZ-a dr. Miro Kovač, Davor Ivo Stier i Tomislav Tolušić danas su u Krivom Putu odali počast legendarnom zapovjedniku i junaku Domovinskog rata Damiru Tomljanoviću Gavranu.

Gavran je poginuo na današnji dan prije 26 godina na bojišnici na Velebitu, u Tulovim gredama. Bio je zapovjednik postrojbe Tigrova za vrijeme Domovinskog rata. Dragovoljno je u kolovozu 1990. pristupio postrojbi specijalne policije za posebne namjene MUP-a RH u bazi Rakitje pored Zagreba.

Gavran je heroj cijele Hrvatske kojeg je u 26. godini, na današnji dan, zauvijek na Velebitu zaustavio snajperski hitac. Epitet junaka Domovinskog rata dobio je zbog iznimnog doprinosa i hrabrosti, ali i časnog ponašanja te, ono najvažnije, pozitivnog primjera kojeg su ostali slijedili.

“Nismo ga zvali zapovjednikom, to je bilo prekruto i formalno, nego “šefe”. Koje je god selo, brdo ili poziciju pokazao, mi smo to zauzeli jer je Gavran tako rekao. Kad god bismo na motoroli čuli njegov glas, išli smo naprijed, s njim u pobjedu. Ta je naša ekipa disala pobjednički zahvaljući njemu. Velika je sreća što smo ga imali”, kazao je o Gavranu njegov suborac Ivan Pasariček.

Izvor: narod.hr/Foto: Pobjednički put

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.