(FOTO) MILANOVIĆ U DRUŠTVU LIJEPE PLAVUŠE: Svi su se motali oko Bidena, evo s kim se družio naš predsjednik

24.03.2022. 13:17:00

NATO SAMIT

Danas je u Bruxellesu dan triju veliki samita i sastanaka na vrhu na kojima će zajednička tema biti ruska agresija na Ukrajinu te nove sankcije koje će se uputiti Moskvi. U iduća dva dana održat će se samiti NATO-a, G7 i Europske unije.

Četvrtak je u Bruxellesu počeo sastankom NATO saveza na koji je, nakon peripetija hoće ili neće, došao i američki predsjednik Joe Biden.

Hrvatsku na sastanku članica NATO saveza predstavlja predsjednik Zoran Milanović koji se uoči početka sastanka i zajedničke fotografije najviše družio s državnicima Kanade, Slovačke, Albanije i Bugarske.

Milanović je kratko vrijeme proveo u razgovoru s lijepom plavokosom slovačkom predsjednicom Zuzanom Čaputovom, koja je tijekom lanjskoj susreta s našim predsjednikom zapela za oko medijima jer je odjenula haljinu sličnu onoj koju je na susretu s Donaldom i Melaniom Trump nosila naša bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Foto: Screenshot/ NATO

Milanović je kratko vrijeme ćaskao i s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom. Iznad njih stajao je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović.

Foto: Screenshot / Nato

No, najviše vremena proveo je u razgovoru s bugarskim predsjednikom Rumenom Radevom.

Foto: Screenshot / NATO

A vrlo je srdačan bio susret s albanskim premijerom Edijem Ramom.

Foto: Screenshot / NATO

Podsjetimo, Milanović je 2020. u kolovozu morao objašnjavati je li njegov posjet albanskom premijeru privatne ili službene prirode. Iz Ureda predsjednika tada su se očitovali da je u Albaniji boravio u sklopu predsjedničkih dužnosti gdje je predstavljao Republiku Hrvatsku. Ured predsjednika je u očitovanju naglasio da Milanović nije pružao usluge savjetovanja za albanskog premijera dodajući kako je hrvatski predsjednik to javno rekao u više navrata.

No, glavne ‘zvijezde’ NATO samita našle su se s desne strane. Francuski predsjednik Emmanuel Macron srdačno je pozdravio britanskog premijera Borisa Johnsona, a šef NATO-a Jens Stoltenberg s oduševljenjem je dočekao predsjednika SAD-a Joea Bidena.

Foto: Screenshot / NATO

Nezamijećeno nije prošlo ni srdačno rukovanje Bidena i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana.

Foto: Screenshot /NATO

Nakon zajedničkog fotografiranja sudionici su se zaputili na sjednicu.

Foto: Screenshot / NATO

Uoči početka sjednice NATO samita, koja će trajati do otprilike 13 sati, a prije no što je zamolio medije da napuste prostoriju, obratio se Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

“Danas ćemo raspravljati o savezničkoj podršci Ukrajini kao i o jačanju naše obrane. Činimo sve više na moru, kopnu i zraku”, rekao je. Izjave za medije nakon sjednice najavljene su u 13:15 sati.

Foto: Screenshot / NATO

Izvor: Dnevno.hr/Foto: Screenshot/ NATO

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.