FOTO Objavljujemo dokument kojim je Nina Obuljen generala Slobodana Praljka osudila na financijsku smrt…

12.06.2020. 08:38:00

Karolina Vidovic Kristo matirala ministricu kulture - Obuljen Koržinek lagala na sučeljavanju...

Karolina Vidovic Kristo matirala ministricu kulture – Obuljen Koržinek lagala na sučeljavanju…  

Objavljujemo dokument kojim je Nina Obuljen generala Slobodana Praljka osudila na financijsku smrt.

Unatoč bjesomučnom tonalitetu i agresiji koju je demonstrirala ministrica pokušavajući skriti istinu – dokumenti svjedoče. Dotična je 2008. potpisala odluku kojom 16 knjiga, zbirke dokumenata generala Praljka nisu knjige pa tako podliježu naplati PDV-a. Posljedicom takove odluke pokojni general je morao platiti 436 000 kuna poreza.  Nije pomogla ni činjenica da su njegove zbirke dokumenata klasifikacijom Nacionalne i sveučilišne knjižnice uvrštene u zbirku o Domovinskom ratu kao knjižna izdanja. Konačnu egzekuciju osnovom dokumenta koji je kreirala i potpisala Nina Obuljen, provodi Slavko Linić 7.svibnja 2013.  Praljku nije pomogla ni činjenica da su njegove zbirke dokumenata odobrene kao relevantan izvor podataka pri sudskom procesu u Haag-u.

Ako ste propustili gledanje sučeljavanje, možete pogledati snimku:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.