FOTO Pogledajte kakvo nam strašno nevrijeme stiže, u Sloveniji padao led promjera tri centimetra!

27.06.2023. 16:27:00

Nakon nekoliko sunčanih dana u utorak je u Hrvatskoj iznova najavljena promjena vremena. 

Jutro je na srednjem i južnom Jadranu započelo sunčano, no tijekom dana očekuje se povećanje oblaka koji će prekriti gotovo cijelu zemlju, a očekuje se i nevrijeme na većem dijelu Hrvatske. 

Nevrijeme praćeno mogućim intenzivnijim pljuskovima prvo će zahvatiti sjever Hrvatske, istok i središnji dio zemlje. Nakon toga, očekuje se da će se premjestiti prema sjevernom dijelu Jadrana te zatim zahvatiti srednji i južni dio Hrvatske.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuti alarm za određena područja Hrvatske, što ukazuje na potencijalno opasno vrijeme.

Na stranici rain-alarm.com mogu se vidjeti dolazak oborina praćenih kišom i grmljavinom sa sjevera prema Hrvatskoj, što je također ranije potvrdio i DHMZ.

"U većini dijelova Hrvatske očekuje se postupan porast naoblake, a kiša i grmljavina posebno će biti izraženi poslijepodne i navečer", upozoravaju iz DHMZ-a, dodajući da lokalno može biti i intenzivnijih pljuskova.

Inače, nevrijeme nam stiže iz Slovenije, gdje je ponegdje padala i tuča. Na Facebook stranici Neurje.si objavljena je fotografija iz okolice Bleda, a na kojoj se vidi da su na tom području padali komadi leda u promjera tri centimetara.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: MP/Foto: Rain Alarm

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.