FOTO Pogledajte razmjere razaranja u Soledaru: Malo rudarsko mjesto koje "ne smije pasti"

12.01.2023. 12:43:00

SVIJET STOTINE POGINULIH

Bitka za rudarski grad Soledar bjesni u istočnoj Ukrajini, a obje snage tvrde da je grad pod njihovom kontrolom.

Više od 100 ruskih vojnika poginulo je u blizini rudarskoga grada Soledara, u bitci koja bijesni na istoku zemlje već nekoliko dana, piše Dnevnik.hr.

Soledar bi bio važan dobitak za ruske snage jer bi im njegovo zauzimanje pomoglo u napadu na strateški ukrajinski grad Bahmut u njegovog blizini.

Ruski plačenici iz Wagner grupe pohvalili su se da su zauzeli to područje, no demantirao ih je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski koji kaže kako njegove snage u napadu koristile moćni projektilni kompleks Tochka-U – impresivan moderni sustav za višestruko lansiranje raketa.

"Kao rezultat tih nekoliko udara potvrđeno je uništenje više od 100 okupatora, dva mitraljeska položaja i dva minobacača", rekao je.

FOTO: Afp

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto: Dnevnik.hr/screenshot/Afp

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/ D. J. B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.