FOTO Rođendanska proslava Podravskog radija – proslavili smo veliki 60. rođendan u Hostelu Borik uz drage goste

16.06.2024. 10:07:00

Podravski radio danas slavi – 60 godina rada i postojanja!

U predvečerje, 15. lipnja 1964. godine, oko 18 sati s razglasa ispred crkve svetog Jurja u Đurđevcu, iz zvučnika iza otvorenih prozora prizemlja zgrade “kod Imbre” tada se začulo:
Ovdje Radio Đurđevac na srednjem valu od 228,5 metara…

Bile su to riječi tadašnje osnovnoškolke Anđelke Lenhard, a sve se odvijalo pod budnim okom zabrinutog i uzbuđenog idejnog tvorca prvog đurđevačkog elektronskog medija, Marijana Kružića – Cice.

Anđela Lenhard Antolin sve je prisutne, kao prvi glas tada Radio Đurđevca, podsjetila na povijest radija i kako je rastao kroz desetljeća postavši institucija kojoj ljudi vjeruju, a potom se ispred svih bivših djelatnika obratio i Željko Turković.

U prigodnom programu koji su osmislili i moderirali voditelji Silvija Zidar i Božidar Kovač, odličnu suradnju i prepoznatljiv uspjeh Podravskog radija istaknuli su u svojim govorima i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, dok su svima na podršci zahvalili i glavna i odgovorna urednica Martina Sabađija Buđak te direktor Podravskog radija Ivica Šubara.

foto: Krešimir Kovačev

Proslava se nastavila do dugo u noć uz dobru glazbu, a prisutne je tijekom večeri zabavljao Franjo Barić.

Voli Vas vaša radijska ekipa sa 87.6 MHz – Ivica, Dario, Ana-Marija, Marija, Martina, Anja, Silvija, Lea, Monika, Mladen, Božidar i Karlo!

 

Izvor: Podravski radio

Izvorni autor: Martina Sabađija Buđak/Foto: Krešimir Kovačev

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.