(FOTO) TUŽAN PRIZOR NA ZAGREBAČKOM TRGU: Nekad se čekalo da se oslobodi mjesto, danas pustoš

16.07.2021. 13:45:00

Nakon što je i Mala kavana zatvorena zbog obnove na sjevernoj strani Trga bana Jelačića, nekad okosnici društvenog života na glavnom zagrebačkom trgu, više ne radi niti jedna kavana.

Ovaj tužan prizor zabilježili su fotoreporteri Pixsella.

Posebno je neobično što i Zagreb očekuje prihode od turizma, naročito nakon postupnog otvaranja tijekom pandemije koronavirusa, a terase koje su privlačile najviše pogleda zjape prazne.

Podsjetimo, ugostiteljski objekti i dalje mogu raditi samo na otvorenom, a smiju raditi do 24 sata.

Kako pokazuju novi podaci, turisti se polako vraćaju u Zagreb, vidljiv je porast noćenja i rezervacija. Prema podacima eVisitora, od početka godine do 9. lipnja broj registriranih noćenja u Zagrebu iznosio je skoro 363 tisuće, što je povećanje od 3 posto u odnosu na prošlogodišnji turistički promet. Od ukupnog broja ostvarenih noćenja, strani turisti su ostvarili većinu, odnosno 62 posto noćenja.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: mp/foto: Patrik Macek/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.