FOTO-VIDEO Na današnji dan 1991. godine odigrala se presudna bitka za Komletince

05.12.2019. 06:57:00

FOTO-VIDEO Na današnji dan 1991. godine odigrala se presudna bitka za Komletince. Nakon pada Vukovara agresorska JNA pokušala je nastaviti napredovanje prema Vinkovcima duž rijeke Bosut…

Ovaj događaj, o kojem se relativno malo zna, uzeo je život devet hrvatskih branitelja, a trojica su ranjena...

a današnji dan 1991. godine odigrala se presudna bitka za Komletince. Nakon pada Vukovara, Jugoslavenska narodna armija pokušala je nastaviti napredovanje prema Vinkovcima duž rijeke Bosut. Ipak 4. prosinca slomila je zube na prvoj prepreci – Komletincima. U bitci su poginula devetorica hrvatskih vojnika, a najveću žrtvu podnijela je 105. bjelovarska brigada Hrvatske vojske…

Danas je 28. obljetnica bitke za Komletince kada je 105. brigada HV-a, zajedno s bojnom 109. vinkovačke brigade, nepotpunom 83. samostalnom zagrebačkom bojnom i grupom boraca HOS-a 4. prosinca 1991. godine borbenim djelovanjem zadala težak udarac višestruko nadmoćnijem agresoru zaustavivši njegovo stalno napredovanje.

Doslovno su smlavili neprijateljski krak napada iz smjera Nijemaca preko Privlake s ciljem stavljanja Vinkovaca u okruženje.

O snazi i značenju udarca najbolje govori činjenica da nakon tog poraza neprijatelj više nije uspijevao proširiti okupirani teritorij. Ovaj događaj, o kojem se relativno malo zna, uzeo je život devet hrvatskih branitelja, a trojica su ranjena.

Na fotografiji tenkisti 105. bjelovarske brigade u Komletincima

Izvor: Braniteljski-portal.com/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: M.M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.