FOTOGALERIJA Ministar Krstičević popeo se na najviši vrh Mosora s pripadnicima Hrvatske ratne mornarice

10.10.2019. 17:07:00

'JAČANJE SPREMNOSTI I TIMSKOG DUHA'

Ministar obrane Damir Krstičević i general zbora Mirko Šundov pridružili su se pripadnicima Hrvatske ratne mornarice i pod vodstvom alpinista Stipe Božića osvojili najviši vrh Mosora – Veliki Kabal

Zapovjednici postrojbi Hrvatske ratne mornarice sudjelovali su u četvrtak s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga generalom zbora Mirkom Šundovom u ekspediciji na Mosor, koju je predvodio poznati hrvatski alpinist Stipe Božić.

Hodnja je održana u cilju održavanja fizičke spremnosti Hrvatske vojske, a pripadnici HRM-a su do najvišeg vrha Mosora stigli u vremenu od samo dva sata.

Sitno Gornje bila je polazišna točka od koje su krenuli do vrha Mosora, zaustavili su se kod planinarskog doma Umberto Girometta, koji je početkom Domovinskog rata bio Obučni centar Hrvatske vojske od 1991. do kraja 1992. godine.  Nakon kratkog predaha, nastavili su prema najvišem vrhu Mosora, Velikom Kabalu. Nakon uspješnog uspona na najviši vrh Mosora nastavili su sve do Žrnovnice.

Ministar Krstičević tom je prilikom poručio pripadnicima: "Drago mi je što je hodnja uspješno provedena i što jačamo timski duh i našu spremnost koji su ključni za izvršavanje zadaća i svladavanje izazova. Pripadnik Hrvatske vojske mora biti aktivan da bi bio spreman za odgovor na sve zadaće i izazove pred kojima se nađe."

Izvor: lub/h/Direktno.hr/Foto:MORH/M.Čobanović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.