FRANCUSKA OD SUTRA U KARANTENI! Macron dramatično zavapio: ‘Ovo je rat! Govorim vam večeras s velikom ozbiljnošću…’

16.03.2020. 22:25:00

Francuski predsjednik Emmanuel Macron obratio se naciji danas navečer te je najavio uvođenje drastičnih mjera zbog širenja koronavirusa. Macron je ustvrdio da je njegova država u ratu.

Najavio je kako od utorka u podne na snagu stupaju odredbe o radikalnom ograničenju kretanja svih građana pod prijetnjom oštrih sankcija.

“Naše kretanje će biti striktno ograničeno najmanje dva tjedna”, izjavio je te pojasnio da će izlazak iz domova biti dozvoljen samo radi najosnovnijih potreba.

Do daljnjega obustavlja svoju mirovinsku reformu.

Mi smo u ratu“, ustvrdio je nekoliko puta, a rekao je i da se odgađa drugi krug lokalnih izbora, koji se trebao održati 22. ožujka.

“Govorim vam večeras s velikom ozbiljnošću, slušajte zdravstvene djelatnike koji kažu: Ako nam želite pomoći, morate ostati kod kuće i izbjegavati kontakt”, dodao je Macron.

“Znam da je ovo što tražim od vas bez presedana, ali okolnosti to zahtijevaju. Mi smo u ratu”, istaknuo je. “Francuska će u koordinaciji s drugim članicama EU zatvoriti svoje granice”, kazao je Macron.

U provođenju restrikcija bit će angažirana i vojska, čiji će primarni zadatak biti efikasan transport oboljelih do bolnica.

Izvor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.