Frcale su uvrede na Antikorupcijskom vijeću: Plenković sve nazvao predstavom

31.01.2023. 15:06:00

HRVATSKA PETA SJEDNICA

U Hrvatskom saboru održana je peta tematska sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije o Ini, piše Dnevnik.hr.

Na petoj sjednici antikorupcijskog vijeća pozvani su svi premijeri posljednjih nekoliko Vlada, od Andreja Plenkovića, Zorana Milanovića do Jadranke Kosor i Tihomir Oreškovića. Te nekadašnji Mostov potpredsjednik Vlade, Božo Petrov kao i ministri Slaven Dobrović i Tomislav Panenić. Odazvali su se samo Mostovci.

Iako je njihovo saslušanje tražio upravo zastupnik Hrvoje Zekanović, na početku sjednice napravio je pravi šou pokušavajući srušiti kvorum jer je zastupnica Dalija Orešković zbog, kako je kasnije pojasnila, prometne gužve kasnila na sjednicu.

"Zekanović je tražio ovo saslušanje, a ne želi držati kvorum i opstruira rad Vijeća", ustvrdio je predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja (Most). "Nazovite Klub HDZ-a i Željka Reinera za daljnje upute", poručio je Zekanoviću.

Zekanović mu je uzvratio kako nije sposoban sazvati sjednicu i dovesti četiri osobe na saslušanje te da je mutež, antivakser, ravnozemljaš, demagog i populist.

Nakon početnog prepucavanja i dolaska Orešković krenulo je saslušavanje, a prvi na pitanja odgovara Božo Petrov.

Plenković je sve ocijenio predstavom, zloupotrebom institucije i smiješnim, a Milanović se, po riječima Grmoje, ispričao zbog obaveza i zaštite institucije predsjednika RH.

Jadranka Kosor, kazao je Grmoja, namjeravala je doći ali nije mogla zbog zdravstvenih problema, a Tim Orešković je na putu.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:video screenshot/Dnevnik.hr

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.