Fuchs otkrio detalje; u školu se vraćaju svi razredi osnovne škole i maturanti, ostali ostaju doma

28.01.2021. 13:13:00

Prva tri razreda srednje škole ostaju kod kuće još dva tjedna

Od 1. veljače nastavu će u školi pratiti učenici osmogodišnjih škola i maturanti u cijeloj Hrvatskoj, dok će učenici ostalih razreda srednjih škola nastavu pratiti online, rekao je u četvrtak ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

“Učenici od prvog do osmog razreda idu u školu, dakle osnovna škola kompletna. Ostaju u školi i maturanti, a ostali – prvi, drugi i treći razredi srednjih škola ostaju online sljedećih dva tjedna, dok vidimo kakav će biti razvoj epidemiološke situacije”, rekao je Fuchs novinarima prije sjednice Vlade. Dodao je da su s time upoznate sve županije te da će tako biti u cijeloj Hrvatskoj.

Mjere će revidirati sredinom veljače

Premijer Andrej Plenković predstavio je na sjednici Vlade blago popuštanje epidemioloških mjera u dva segmenta – školstvu i sportu.

“Nakon rasprava u Vladi i sa Stožerom, mi smo u ovim okolnostima gdje smo zahvaljujući odgovornosti naših građana, ali i mjerama koje smo poduzeli, u poziciji da pošaljemo poruke koje bi od 1. veljače značile popuštanje mjera, ali samo u dva segmenta”, rekao je.

Jedan segment se odnosi na osnovnu školu, odnosno na mogućnost da učenici od 5. do 8. razreda krenu u školu, a drugi se odnosi na dopuštanje većeg broja sportskih aktivnosti, osobito onih koje se odvijaju na vani na zraku, ali i nekih individualnih sportskih aktivnosti. Mjere će revidirati sredinom veljače, ovisno o razvoju epidemiološke situacije, najavio je Plenković.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.