GDJE JE NESTAO BRUNO PETKOVIĆ? Priča se da je totalno izgubio volju, da želi pobjeći, a neki vide problem u nećem drugom…

06.04.2022. 10:30:00

Bruno Petković vratio se u hrvatski nogomet u ljeto 2018. Nenad Bjelica vidio ga je kao ključnu figuru njegove vizije Dinama. Ubrzo je Petković opravdao taj status. U prvoj sezoni Dinamo je dominatno uzeo naslov prvaka, a po prvi put je nakon  gotovo 50 godina izborio proljće u Europi.

Petković je s Olmom i Orišćem činio sjajan trio koji je i godinu poslije igrao sjajno u Ligi prvaka te još jednom obranio naslov prvaka. Statistika nije pokazatelj njegove kvalitete. On je igrač poteza, čovjek koji s jednim driblingom ili pasom izbaci nekoliko igrača i stvara šansu za suigrače. Igra leđima mu je omogućila da sam sebi stvara šanse.

Svojim igrama oduševio je navijači ne samo Dinama nego i Hrvatske. Dok je u plavom dresu rušio: Benficu, Fenerbahče, Viktoriu Plzen, Krasondar u dresu Vatrenih oduševio je sve predstavama protiv Slovačke i Mađarske. Činio se kao odlično rješenje umirovljenem Mandžukića, ali odlaskom Bjelice negdje je stalo.

 

Što se dogodilo?

Bjelica ga je vidio u duetu s Marijem Gavranovićem i tada je Petković bio na vrhuncu. Gavranović je bio gol igrač, a Petko igrač koji na sebe navlači protivnike i po potrebi zabija ili asistira.

Kod Mamića je postao samostalna špica. Pozicija koja mu ispočetka nije najbolje odgovarala, ali se odlično se snašao te su ga igrači progasili najboljim igračem lige za sezonu 2020/21. Kod Krznara sve je krenulo prema dole. Postoji nekoliko teorija, možda su sve točne i sve zajedno utječe na njega, možda nije nijedna, ali ove sezone to nije Petković kakvog znamo.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ušao je dobro u sezonu, ali krenula je suša, kritike navijača oko toga da se ne trudi dovoljno. Bljesnuo je tri puta ove sezone. Protiv Genka u gostima i pobjedi 3:0, 3:3 protiv Rijeke na Rujevici i utakmica za udžbenike protiv Rapida na Maksimiru.

Priča se da je izgubio volju, da želi transfer, mnogi spominju da je problem što puši (navijači su ga nekoliko puta vidjeli i poslali medijima), a drugi govore da je problem prevelik interes medija o njegovoj vezi s Ivom Šarić, bivšom ženom Jerka Leke s kojom je dobio i dijete.




Bilo kako bilo postoje dva Petkovića. Prvi je ovaj kakav je danas. Tih, neprimjetan na terenu, igrač koji ne čini razliku, gotovo neizanterisian tek tu i tamo nas posjeti kakav je igrač nekim čudesnim driblingom ili potezom.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Drugi je Bruno Petković iz ere Nenada Bjelice. Razigran, opasan, pun iznenađenja, odličan u duelima, nepobjediv u zraku čovjek kojeg je tražila Barcelona i čovjek koji sam rješava utakmice.

Takav Bruno Petković treba Dinamu. Takav treba Hrvatskoj u Kataru. Dalić je rekao da kada je Petković u formi da boljeg od njega nemamo i to je istina. Nadajmo se da će takav biti u Kataru i da će predvoditi hrvatski napad.

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.