General-bojnik Tihomir Kundid novi je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske

23.10.2023. 15:06:00

Ministar obrane Mario Banožić poželio je novom zapovjedniku uspjeh u obavljanju zadaća, a dosadašnjem zapovjedniku zahvalio na dostojnom izvršavanju zadaća

Primopredaja dužnosti između dosadašnjeg zapovjednika general-pukovnika Borisa Šerića i novog zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-bojnika Tihomira Kundida održana je u ponedjeljak u Domu Hrvatske vojske u Karlovcu, prenosi 24sata.

Ministar obrane Mario Banožić poželio je novom zapovjedniku uspjeh u obavljanju zadaća, a dosadašnjem zapovjedniku zahvalio na dostojnom izvršavanju zadaća, navodi se u priopćenju MORH-a.

- Jasno je kako će Vaša zadaća biti nepromijenjena – stalni iskoraci naprijed, jačanje moći Hrvatske kopnene vojske, osobito u ovim vremenima izmijenjene i narušene geopolitičke arhitekture - poručio je Banožić novom zapovjedniku.

Hranj: Kundid je pravi odabir, visoko moralna i profesionalna osoba

Čestitavši general-bojniku Tihomiru Kundidu na novoj dužnosti načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj je istaknuo kako je izbor generala Kundida na mjesto zapovjednika Hrvatske kopnene vojske pravi odabir s obzirom da je riječ o visoko moralnoj, motiviranoj i profesionalnoj osobi koja se nikada ne umara izvršavajući svoje zadaće.

- Preuzimate najveću granu Oružanih snaga RH od svog nasljednika koji je ostavio veliki trag. Uvjeren sam kako ćete svoju dužnost obavljati profesionalno imajući pred sobom cilj kako je naša, ali i vaša zadaća uvijek biti spreman za obranu Domovine - poručio je admiral Hranj.

Osvrnuo se na zapovjednika HKoV-a u odlasku generala Šerića rekavši kako je iznimno profesionalno izvršavao svoje zadaće tijekom svoje dužnosti, a posebice tijekom elementarnih i dugih nepogoda koje su zadesile RH.

Dosadašnji zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić rekao je kako je ponosan što je imao čast zapovijedati najvećom granom Hrvatske vojske u čijem su sastavu profesionalni i odgovorni pripadnici. Posebno je zahvalio na novoj dužnosti Vojnog predstavnika RH pri NATO-u i EU, na koju je imenovan i na prilici da može predstavljati interese i ambicije Hrvatske vojske i RH u NATO- u i EU u ovom izazovnom vremenu.

Novi zapovjednik general-bojnik Tihomir Kundid u svom obraćanju kazao je kako će njegova primarna zadaća opravdati povjerenje koje mu je pruženo. „Ovo je velik izazov, ali i još veća odgovornost. Sve svoje sposobnosti usmjerit ću na procese koji su od vitalnog značaja za razvoj Hrvatske kopnene vojske i da bude suverena u provedbi svih zadaća koje proizlaze iz naše misije“, rekao je Kundid zahvalivši svome prethodniku.

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/Tihomir Kundid/udruga2gbr-gromovi.hr

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.