General Glasnović: ‘Mister Macan’ nikad nije izašao iz balkansko-filokomunističkog kokošinjca. Treba mu egzorcizam!’

21.07.2020. 16:38:00

Reakcije na incident u sinoćnjoj HRT-ovoj emisiji Otvoreno između Krešimira Macana i Karoline Vidović-Krišto ne jenjavaju, a za portal Dnevno.hr komentar je dao i general Željko Glasnović koji je prije svega kazao kako iznimno cijeni gospođu Vidović-Krištvo, a jasno je dao do znanja kako je otvoren za suradnju po pitanjima o kojima je govorila Vidović-Krišto.

Karolina Vidović-Krišto je osoba s integritetom i novinarskim iskustvom. Ona je jedna od rijetkih osoba u medijskom prostoru koji svjedoči istinu. Ona je jako dobro snimila sadašnje stanje u Hrvatskoj i shvatila je da taj boj za jednu funckionalnu modernu državnu ne vodi samo na političkoj nego na kulturnoj i metafizičkoj-duhovnoj razini.”

Osvrnuo se i na Krešimira Macana:

‘Mister Macan’, legenda u svojim mislima, nikad nije izašao, mentalno i duhovno, iz jednog balkanskog filokomunističkog kokošinjca. Sa takvim karakterima i njenu sličnim kriptokomunistima kao gospodin Bauk, s njima se uopće ne treba raspravljati. To je samo gubljenje vremena jer njihov mentalni sklop fosilizira. Njima prvo treba jedna dobra psihoanaliza ili egzorcizam.”, zaključio je general.

Upitan hoće li nastaviti suradnju s Domovinskim pokretom, odnosno gospođom Vidović-Krišto, gospodin Glasnović je bio jasan:

”Ja ću surađivati sa svakom osobom  i organizacijom koja će provesti u hrvatskoj državi detaljnju analizu i ispravljanje svih ovih nedaća što su nas zahvatili svih problema što danas imamo od 45.-e nadalje. ”, kazao je Glasnović te dodao:

”Hrvatska je bila i ostala duboka država koju danas vode kadrovi iz starog režima i njihovi nasljednici. To je razlog zašto nikad nismo riješili problem u Hrvatskoj do dan danas od privatnog vlasništva, nasilne otimačine, institucionalne korupcije i kulture varanja koje smo naslijedili iz bivšeg sustava.”, dodao je.

Gospođa Vidović-Krišto jučer je spomenula jamu Jazovku i ekshumaciju 800 mučki ubijenih žrtava, a komentirao ju je i general Glasnović, koji smatra kako se o ovoj temi uopće ne piše u hrvatskim medijima, ne samo jami Jazovki.

 ”Po pitanju masovnih grobnica..šta bi bilo da je iz jame izvučeno osam stotina Amerikanaca, američkih žrtava iz građanskog rata u 19 stoljeću, ili da su to ostatci nekih etničkih manjina?! To bi danas bila prva vijest u svim dnevnim novinama od Australije do Amerike”, kazao je Glasnović te dodao:

Beograd drži nas, Hrvatsku kao taoc svoje prošlosti, jer su u Beogradu ostale sve arhive iz 2. svjetskog rata. Kako stvoriti državu gdje mi plaćamo organizacije koje falsificiraju povijest vlastite države Hrvatske?! To je jedinstven primjer! Ja znam da mi plaćamo ljudima da falsificiraju povijest naše države, a ignoriramo stotine  I stotine masovnih grobnica! A zašto? To je dokaz da mi živimo u dubooj državi koja nama filtira sve vijesti i da nas drži kao rob svoje povijesti –  ukupan hrvatski narod!”

 ”Mi smo dobili himnu i zastavu, a sadržaj hrvatske države je apsolutna nula, skoro apsolutna nula!”, prilično ljuto izgovorio je general Glasnović, te dodao:

Bez lustracije nema niti kulturnog napretka. Dobili smo ‘Croslaviju’ sa malim izmjenama. Ovo je duboko komunistička država! Bila i ostala!”, zaključio je Glasnović.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Marko Prpic/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.