GENERAL GLASNOVIĆ U ‘BUJICI’ OPRAO BRANITELJSKE UDRUGE: ‘Koja je bila svrha šatora u Savskoj?’ Ekipi iz Možemo poručio da presele u Kinu ili Sjevernu Koreju

25.02.2021. 20:41:00

Gost emisije “Bujica” na Z1 televiziji bio je bivši saborski zastupnik i general Željko Glasnović i to na svoj 67. rođendan.

Koronu nije imao, svaki drugi dan vježba, ujutro radi sklekove i živi vojničkim životom, a Sabor mu, kako kaže, nimalo ne nedostaje.

Željko Glasnović je u emisiji posebno prokomentirao sukob Indexa i Plenkovićevog HDZ-a. Smatra kako je riječ o “bratoubilačkom ratu na ljevici”, možda čak i fingiranom za predizborne potrebe.

“Godine 2008. nakon suđenja udbašu Krunoslavu Pratesu, za umiješanosti u ubojstvo Stjepana Đurekovića, bavarski sud objavio je dokument na 117 stranica, koji iscrpno analizira politički sustav Jugoslavije, a zaključak je da danas imamo Jugoslaviju nakon Jugoslavije,” Istaknuo je Glasnović.

“Manolić je danas vodeća TV zvijezda u Hrvatskoj”, dodao je ironično.

Željko Glasnović na zadnjim parlamentarnim izborima nije uspio ući u nacionalni parlament, a bio je nositelj nezavisne liste za dijasporu, uz potporu Domovinskog pokreta. Nedostajalo mu je svega 11 glasova i uopće ne dvoji da je pokraden.

“Trebalo je mjesec dana da sve glasačke kutije iz BiH dođu u Hrvatsku. Kada su moji promatrači došli u DIP, u podrumu su naišli na otpečaćene kutije, što je apsolutni magnum krimen! Brojali smo četiri dana za redom i našli bezbroj dokaza da je to bila krađa. Nisam se time htio baviti, ali me moj pravnik nagovorio na pokretanje tužbe pred Ustavnim sudom. Naravno da nisam optimist po tom pitanju, jer dobro znamo da svim institucijama ovoga društva gospodare ljudi iz bivšeg sustava”, smatra Glasnović.

Osim na konkretne primjere krađe, Glasnović je upozorio i na gubitak glasova zbog korona krize, naročitu u Latinskoj Americi, gdje je na predzadnjim izborima apsolutno pobjeđivao, pa bi, posve sigurno ušao u Saboru i dobio još 11 glasova, da je Hrvatima u Brazilu, Paragvaju, Peruu ili Čileu, te još nekim državama, bilo omogućeno glasovanje.

Glasnović ima prigovore i na račun nekih braniteljskih udruga. “Doslovce su poklekli i poprimili servilni mentalni sklop, poput onog iz turskih vremena, pa su podložni baš svakoj vlasti. Pitam se koja je uopće bila svrha šatora u Savskoj, ako mi u Hrvatskoj nismo proveli ni ‘L’ od lustracije, a ona je preduvjet i za gospodarski i za društveni razvoj države”, zaključuje.

U emisiji je postavljeno pitanje što u Hrvatskom saboru danas rade tri zastupnika HDZ-a iz dijaspore pogotovo kada su u pitanju Hrvati u BiH.

“Da nije bilo četiri zborna područja HVO-a – Posavina, Srednja Bosna, Zapadna Hercegovina i Mostar, mi danas ne bi imali Hrvatsku državu u sadašnjim granicama,” rezolutan je bio Glasnović.

“Podijelili su jedan te isti narod umjetnom granicom i umjesto da ekonomski pomažemo hrvatske prostore i zaustavimo nestanak naših ljudi, mi iz hrvatskog proračuna financiram tzv. nevladine udruge koje rade protiv nacionalnih interesa”, dodao je.

Oni koji danas vladaju Hrvatskom, to čine uz potporu svega 17 posto ukupnog broja birača, tvrdi general Glasnović, kojem Sabor nimalo ne nedostaje, jer je pun “recikliranih komunista i djece udbaša”.

Joška Klisovića, Milanovićevog intimusa i SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba, zbog izjave protiv Hercegovaca, general je nazvao “mentalnim Jugoslavenom”, a ekipi iz Možemo poručio je da “presele u Kinu ili Sjevernu Koreju pa nek’ vide kakva su tamo ljudska prava”.

Poslao je i posebnu poruku članovima Generalskog zbora. “Mnogi od njih su se uhljebili i šute. To su generali koji su ostali na razini narednika”.

Glasnović se dotaknuo i Đorđe Balaševića ustvrdivši da ga ne sluša nego da sluša Tom Jonesa i electric blues.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Screenshot / Z1

Izvorni autor: Dnevno.hr/Z1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.