'GENERAL' Pred nama je epizoda o planiranju ključne operacije Domovinskog rata

20.01.2020. 11:23:00

'General', biografska ratna TV serija Antuna Vrdoljaka o životnom putu hrvatskoga generala Ante Gotovine, prikazuje se ponedjeljkom na HTV-u. 

General Bobetko vraća se u Zagreb, a na odlasku Anti daruje knjigu s opisom kninske operacije iz Drugog svjetskog rata. Ante zna da je oslobođenje Knina ključna operacija Domovinskog rata te donosi plan da se Knin mora osloboditi s Dinare.

Nadljudskim naporima i u najvećoj tajnosti hrvatska vojska usred zime "na rukama" nosi topove na vrh Dinare te dovlači tenkove za konačnu bitku. Vođe pobunjenih Srba u Kninu odbijaju plan Z 4, a hrvatska obavještajna služba ima dokaze o povlačenju srpske vojske i civila prema Bosni.

Sadržaj je to 7. epizode osmodijelne serije General, biografske ratne drame Antuna Vrdoljaka o životu generala Ante Gotovine. Redatelj Vrdoljak scenarij je napisao na temelju knjige Nenada Ivankovića "Ratnik, pustolov i general", navodi hrt.hr.

U seriji uz Gorana Višnjića koji ima glavnu ulogu, glume Mustafa Nadarević, Tarik Filipović, Goran Navojec, Borko Perić, Boris Svrtan, Nataša Janjić, Igor Mešin, Suzana Nikolić i dr.

Što je Ante Gotovina rekao o seriji možete pročitati OVDJE, a komentare Tomislava Medveda i Davora Domazeta-Loše, OVDJE.

Ostale članke o seriji 'General' možete pročitati OVDJE.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.