Glasnogovornik suda u Osijeku: ''Za uhićenje suca Vekića saznali smo od vas, medija''

24.11.2021. 12:50:00

O uhićenju osječkog suca Zvonka Vekića i njegove prijateljice Nataše Sekulić oglasio se i Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku. ''Niamo znali za jutrošnje uhićenje, o tome smo saznali od vas medija'', rekao je.

Nakon što je rano jutro u Osijeku uhićen sudac Zvonko Vekić, zadedno s prijateljicom Natašom Sekulić, pod sumnjom za pranje novca, na Županijskom sudu u Osijeku, gdje je uhićeni pod suspenzijom o tome nisu imali nikakvih saznanja.

''Kao sud nismo imali nikakva saznanja, sve smo saznali od vas medija. Istraga se vodi u Zagrebu i za sva pitanja nadležni su oni. Podsjećam da je sudac Zvonko Vekić, kao i suci Ante Kvesić, te Darko Krušlin, udaljen s dužnosti na ovom sudu još u travnju. Od tada prima samo 50 posto plaće i nalazi se pod suspenzijom'', objasnio je Rožac. 

Potvrdio je kako na sudu nije ugodno kada se ovakve sumnje i optužbe stavljaju na teret bilo kome od kolega, ali da se ''sud trudi i dalje raditi zakonito i savjesno''.

''Istragu po tom kaznenom postupku vode USKOK i Županijski sud u Zagrebu, te mi nemamo uvida u sam slučaj, kao ni u istragu, a za suspenziju nema posebnih rokova jer su trojica sudaca suspendirana zbog kaznenog postupka koji se vodi protiv njih. Sve dok traje postupak trajat će i suspenzija'', istaknuo je.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto: Dubravka Petric

Izvorni autor: Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.