Glavaš pokazao što mu je Hebrang napisao nakon presude: ‘Na kraju ćeš u povijesti biti heroj’

28.10.2023. 10:21:00

Branimir Glavaš u petak je na ponovljenom suđenju nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora u slučajevima “selotejp” i “garaža”. Nepravomoćnu presudu bivšem političaru i njegovim suoptuženicima objavio je predsjednik sudskog vijeća Dražen Kevrić na Županijskom sudu u Zagrebu, piše Dnevno.hr.

Bivši general presudu nije najbolje prihvatio pa je prvo u sudnici poručio predsjedniku sudskog vijeća Draženu Kevriću da ga “nabije na ku***”. Svoje negodovanje nastavio je i na ulaznim vratima Županijskog suda u Zagrebu gdje je odgovarao na pitanja okupljenih novinara.

Hebrang: Ostat ćeš zapamćen kao heroj

Sada je Glavaš na Facebooku objavio poruku koju mu je u vezi ove presude poslao Prof. dr. sc. Andrija Hebrang:

“Prijatelju, čuo sam ove orjunaše što ti rade. Mi koji smo svjedočili tvojoj ulozi u obrani Osijeka i Slavonije stojimo uz tebe! Ne daj se pokolebati, na kraju ćeš u hrvatskoj povijesti biti heroj. To mjesto zaslužuješ za razliku od raznih Sova i sličnih mizerija. Gore glavu, heroju naš! Srdačan pozdrav, Andrija”, poručio je Hebrang Glavašu nakon izricanja presude.

Krunski svjedok

Podsjetimo, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo odbacilo je u listopadu 2021. kaznenu prijavu koju je Glavaš podnio protiv nekadašnjeg krunskog svjedoka Krunoslava Fehira zbog ubojstva Čedomira Vučkovića u Osijeku u kolovozu 1991. godine.

Fehir je tijekom prvog suđenja Glavašu bio krunski svjedok jer je u dobi od 16 godina u kolovozu 1991. kao pripadnik tzv. Prištapske bojne, među ostalima, bio svjedok mučenja Čedomira Vučkovića kojega su tjerali da pije kiselinu iz akumulatora u jednoj od garaža tadašnjeg Sekretarijata za narodnu obranu u centru Osijeka.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:montaža PDN/snimka zalona/Branimir Glavaš/Andrija Hebrang

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/I.G.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.