Gledamo li ‘posljednji ples‘ jednog od najvećih na svjetskim prvenstvima? Svi mogu proći i ispasti

30.11.2022. 19:54:00

 
 
  

POLJSKA - ARGENTINA (  od 20.00)

POLJSKA: Szczesny - Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski - Zielinski, Bielik, Krychowiak, Frankowski - Swiderski, Lewandowski

ARGENTINA: E. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Acuna - De Paul, Fernandez - Di Maria, Messi, Mac Alister - Alvarez


S. ARABIJA - MEKSIKO ( od 20.00)

S. ARABIJA: Al-Owais - Al-Tambakti, Al-Amri, Al-Boleahi - Al-Ghannam, Al-Hassam, Kanno, Abdulhamid - Al-Buraikan, Al-Shehri, Al-Dawsari

MEKSIKO: Ochoa - Sanchez, Montes, Moreno, Gallardo - Alvarez, Chavez - Lozano, Pineda, Vega - Martin


Najava // piše: Kazimir Guberina

Argentina i Poljska sastaju se u 3 kolu C skupine Svjetskog prvenstva u Kataru, a obje reprezentacije krucijalni okršaj dočekuju u pobjedničkom raspoloženju. Poljaci nakon pobjede nad Saudijskom Arabijom nalaze se na prvom mjestu sa četiri osvojena boda, bodom više od Argentine i za proboj u osminu finala Lewandowskom i suigračima dovoljan je i remi, no s obzirom da je na suprotnoj strani nepredvidiva Argentina poljska izabrana vrsta morati će odirati vjerovatno najbolju utakmicu da bi po prvi puta nakon 1986 osigurali plasman u nokaut fazu.

Okršaj Argentinaca i Poljaka očekivano najviše se promatra kroz dvoboj dva sjajna nogometaša i golgetera, Lionela Messija i Roberta Lewandowskog kojima je ovo posljednja prigoda za najveći mogući rezultat na reprezentativnom nivou. No Messi i Lewandowski ipak su u Katar stigli s različitom misijom u kojoj je poljska mašina za postizanje pogodaka ispunila svoju osnovnu misiju na individualnom planu, Nakon promašenog jedanaesterca u dvoboju protiv Meksika, Lewandowski je poentirao protiv Saudijske Arabije i tako se na svom nastupu na Svjetskom prvenstvu napokon upisao u listu strijelaca u dresu Poljske. S obzirom da nije realno da Poljaci bez obzira na svu kvalitetu koju Lewandowski posjeduje odu do kraja, sada će ovaj briljantni napadač moći biti puno opuštenije u srazu s Argentinom, a kada nema nekog posebnog pritiska onda je Lewandowski često i najopasniji za suparniče obrane.

image

Robert Lewandowski

 Foto: PABLO PORCIUNCULA Afp

Bez obzira što je Poljacima za prolaz dovoljan bod u srazu s Argentinom pripada im ipak uloga autsajdera, no poljska družina eventualno može proći i s porazom u osminu finala ukoliko dvoboj Saudijske Arabije i Meksika bude ikončan bez pobjednika, a Poljaci ne izgube od Argentina sa više od dva gola razlike ili Meksiko ne pobjedi Saudijce s više od dva gola razlike

- Kako idete sve stariji onda i s više emocija proslavljate pogotke pogotovo kada se radi o reprezentaciji. Napokon sam poentirao na Svjetskom prvenstvu i gol postignut protiv Saudijske Arabije svakako mi je jedan od najcdražih u karijeri, posebno iz konteksta da mi je Katar bio posljednja prigoda da ostvarin spomenutu nakonau. Imao sam i malo sreće kod pogotka, no valjda sam je i zaslužio. Podrška suigrača također mi puno znači, a sada slijedi okršaj s Argentinom u koji ne ulazimo kao favoriti, no najvažnije je da smo u prigodi proći dalje što bi za nas bio vrhunski rezultat. Bilo je dosta kritike na našu igru pogotovo poslije ztakmice s Meksikom, ali u odlučujući dvoboj ulazimo s četiri boda na kontu i bez primljenog pogotka i več je to razlog za veliku pohvalu, a ne za kritike - istaknula je najveća poljska zvijezda Robert Lewandowski.

Argentinci su na krilima Lionela Messija dobili Meksiko i oporavili se od šokantnog poraza od Saudijske Arabije, no kako se u Argentini ništa neće tretirati kao uspjeh osim naslova svjetskog prvaka Messi će morati kreirati još puno čarilija ukoliko mu nastup protiv Poljske ne bude posljednji u argentinskom dresu.

- Messi je toliko toga prošao i osvojio u karijeri, ustalom radi se o najboljem svjetskom igraču i nema potrebe govoriti o pritisku već o pozitivnom isčekivanju i vjeru u pobjedu - istaknuo je izbornik Argentina Lionel Scaloni.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Sportske novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.