Godišnjica pogibije HRT-ovog snimatelja Žarka Kaića

28.08.2021. 13:47:00

Na današnji dan 1991. poginuo je HRT-ov snimatelj Žarko Kaić. Ubijen je rafalom iz transportera dok je s kamerom u ruci snimao prolazak tenkova JNA kroz osječko naselje Brijest. Tehničar Dragan Krička tada je teško ranjen. Kod spomen-obilježja "Posljednji kadar", koje su prije dvije godine podignuli Grad Osijek i Hrvatska radiotelevizija, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. 

- Drago mi je što ljudi još uvijek misle na tatu i što ga se sjete. Žele znati istinu koju je i on prenosio i istinu o njemu, rekla je Nika Ćorković, kći Žarka Kaića.

- 30 godina je prošlo od smrti našeg dragog kolege. Ovo je način na koji HRT pokazuje svih ovih godina, koliko nam je bila važna borba za istinu tih godina i uz ove najveće žrtve kao što je žrtva kolege Žarka Kaića, istaknula je Eliana Čandrlić Glibota, v.d. ravnatelja PJ-a Program HRT-a.

 
 

Izvor: hrt.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: vijesti.hrt.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.