GORAN TOMIĆ: ‘Lijepo je biti na vrhu HNL-a, ali neće nas to prebaciti."

09.11.2021. 20:27:00

Na reprezentativnu stanku je Rijeka otišla kao lider prvenstva, s istim brojem bodova kao i Osijek.

Na reprezentativnu stanku Rijeka je otišla kao lider HNL-a, s istim brojem bodova kao i Osijek. Iako, možda nije važno, ali istaknimo, da je sad kojim slučajem kraj prvenstva, prvak bi bio Osijek, jer je bolji u dosadašnjem, jednom međusobnom susretu. No, daleko je kraj, daleko je i rasplet za vrh, ali Rijeka odlično maršira.

Slavili su Riječani i u Šibeniku (1:0), trener Goran Tomić ostao je još dan u rodnom gradu, vjerojatno i sam gušta u pogledu na ljestvicu. S vrha se sve uvijek bolje vodi.

- Jest, lijepo je biti na vrhu HNL-a, međutim, nećemo dopusti da nas to opije i prebaci. Nastavljamo dalje, nije još ni polovica prvenstva, daleko je kraj, ne dopušta da gledamo toliko unaprijed, već samo na prvu sljedeću utakmicu - priča Tomić.

Prva iduća utakmica jest kup-dvoboj s Oriolikom u subotu, n, o njoj ipak malo kasnije. Vratimo se još ovoj zadnjoj utakmici protiv Šibenika jer nakon nje je Goran Tomić postao najmlađi član trenerskog Top-a 20 po broju utakmica u HNL-u. Bio je to njegov 168. dvoboj koji je s klupe vodio u najvišem rangu. Uza sve to stalno na njegovu adresu odasvud, od kolega trenera, do medija i navijača, čak i drugih klubova, stižu komplimenti, hvale ga da radi sjajan posao gdje god je bio.

- Uvijek kažem, bolje je biti mladi trener, nego stari igrač. Tim putem sam i krenuo, mlad sam ušao u trenerske vode i skupilo se već utakmica i čast je biti u takvom društvu eminentnih, hrvatskih trenerskih imena. Šibenik, Istra, Lokomotiva, sad Rijeka... Dosta je toga već iza mene, ali gledam prema budućnosti prema onome što je ispred. Što se tiče komplimenata i pohvala, naravno da one gode, ali već sam i dovoljno iskusan da znam da je trener dobar koliko su mu dobre zadnje tri utakmice. Sve ostalo je nebitno i brzo se zaboravlja, tko da nema nikakvog uživanja u ovom trenutku, nema opuštanja, spremamo se za nove izazove.   

A koliko će, možda, momčadi biti pritisak sad kad je na prvom mjestu? Uvijek je nekako teže kad si lider prvenstva pa moraš dobiti utakmicu, to nekad zna biti i uteg?

- Mi uvijek sami sebi stvaramo pritisak, želimo pobijediti u svakoj utakmici. Opet, od Rijeke prije sezone nitko nije očekivao da će biti na vrhu, svi su nam predviđali puno slabije rezultate. Poznata je stvar da je teže ostati na vrhu nego do njega doći, zato stalno igračima ponavljam da moramo ostati skromni, ne smijemo biti bahati, ne smijemo druge gledati svisoka, već samo raditi kao i dosad i davati maksimum u svakoj utakmici. Kažem, samo prva sljedeća utakmica, Oriolik, to je jedini put...

Dojam je da je Rijeka mogla imati još bodova više. Vodila je 3:0 protiv Dinama, pa na kraju spasila tek bod, izgubila u zaostaloj utakmici na Rujevici od Lokomotive...

- Ali, to je nogomet, mogli smo imati više, a mogli smo imati i manje bodova. Rijetko kad se dogodi baš onako kako planiraš. Da, šteta što nismo pobijedili Dinamo kad smo vodili 3:0, izgubili smo i ranije bodove od Dragovoljca (2:2), pa taj poraz od Lokomotive... Ali, bilo je i utakmica u kojima smo dobili možda i više nego smo trebali. Nogomet uvijek to nekako izbalansira, tu smo gdje jesmo, idemo dalje.

Dakle, prvo Oriolik. Ostao je i Tomić bez nekoliko prvotimaca u reprezentativnoj stanci, točnije njih četvorice (Smolčić, Vučkić, Čerin i Velkovski), koliko to kvari planove riječkom strategu?

- Uvijek je dobro kad klub ima reprezentativce, ali je isto tako i problem kad nemaš te igrače na treningu, jer ne možeš uigravati sve što bi htio. Kako god, morat ćemo bez njih protiv Oriolika, ali imamo dosta širok kadar, ne brinem se. Važno je da ozbiljno shvatimo tu utakmicu, kao i svaku dosad, nema opuštanja.

Izvor: sportske.hr/Foto: HNK Rijeka

Izvorni autor: Tomo Ničota

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.