Gori Moskva! Masovni napad na glavni grad Rusije: ‘Sve hitne službe su na terenu!‘

30.05.2023. 08:45:00

U napadu dronova pogođeno je nekoliko zgrada u Moskvi pri čemu je zabilježena 'manja' šteta i nije bilo ozbiljnijih ozljeda, rekao je rano ujutro u utorak gradonačelnik ruske prijestolnice Sergej Sobjanin

'Sve hitne službe grada su na mjestu nesreće', rekao je Sobjanin. Ruska državna novinska agencija RIA izvijestila je da se evakuiraju neki stanovnici zgrade u ulici Profsojuznaja u južnom dijelu Moskve.

Nekoliko ruskih Telegram kanala za razmjenu poruka izvijestilo je da je na prilazima gradu srušeno četiri do deset dronova. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća.

Moscow City Officials have announced that Air Defense Batteries were able to Shoot Down at least 10 Drones which were Detected over the City within the last few hours, with Damage from Debris and “Successful Impacts” affecting multiple Residential Buildings; it was additionally… pic.twitter.com/oSKgOIR8E4

— OSINTdefender (@sentdefender) May 30, 2023

Podsjetimo, ukrajinske snage protuzračne obrane uništile su više od 20 bespilotnih letjelica u zračnim napadima koje je Rusija pokrenula na Kijev u ranim jutarnjim satima u utorak, priopćile su ukrajinske vojne vlasti.

Rusija je u ranim jutarnjim satima u utorak pokrenula novi val napada na Kijev, uslijed kojeg je najmanje jedna osoba poginula, a četiri osobe su ozlijeđene. Bio je to treći napad na glavni grad u 24 sata. Nije poznato koliko je dronova Rusija lansirala.

#Russian media shows the location of an alleged drone strike near the 25th floor on Atlasova Street in New #Moscowpic.twitter.com/Y93sNL0W95

— NEXTA (@nexta_tv) May 30, 2023

Izvor: tportal.hr/Foto: Screenshot Twitter

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.