GORICA - DINAMO 0:1 Ademi golom u 85. minuti doveo Dinamo na korak do titule

25.04.2022. 08:38:00

Dinamo je protiv Gorice odnio pobjedu 1:0, a jedini strijelac na utakmici bio je kapetan Arijan Ademi
 
  

GORICA - DINAMO 0:1 (Ademi 86')

GORICA (5-3-2): Kotarski - Muhammed, Steenvoorden, Šimunović (od 69. Marjanović), Jovičić, Fruk - Pršir (od 90. Jug), Babec, Kalik (od 90. Brlek) - Cruz (od 84. Dieye), Atiemwen (od 69. Golubickas). Trener: Samir Toplak.

DINAMO: Livaković - Ristovski, Šutalo, Lauritsen, Bočkaj - Mišić, Ademi - Emreli (od 76. Tolić), Ivanušec, Oršić (od 90. Gojak) - Andrić (od 70. Petković). Trener: Ante Čačić.


Pogotkom kapetana Arijana Ademija u 86. minuti vodeći Dinamo je svladao Goricu 1:0 i četiri kola prije kraja pobjegao Osijeku na pet, a Hajduku na šest bodova razlike. Gorica je odigrala jako dobru utakmicu, odličan je bio vratar Dominik Kotarski, ali jedan trenutak dekoncentracije kada je Ademi ostao nečuvan, bio je preskup za nadu domaćina u izbjegavanje novog poraza od kluba kojeg kao prvoligaši nikada nisu pobijedili.

Za Dinamo je već petnaestak minuta prije početka utakmice stigla odlična vijest iz Koprivnice, gdje Hajduk nije uspio odigrati više od početnih 0:0 protiv Slavena Belupa, pa se Ante Čačić nakon što je naslijedio smijenjenog Željka Kopića, u svojoj premijeri na klupi Modrih nije borio za održavanje aktualne prednosti pred Osječanma i Splićanima, već za bijeg na gotovo nedostižnih pet i šest bodova uoči zadnja četiri kola.

Čačić se u Velikoj Gorici odlučio za sustav sa četvoricom u obrani, dok je u špicu gurnuo Komnena Andrića, a Brunu Petkovića je ostavio na klupi. Strateg domaćih Samir Toplak odgovorio je pak s trojicom stopera, osim Jovičića Steenvoordena bio je tu i oporavljeni Jozo Šimunović, dok je Toni Fruk zaigrao kao lijevi bočni.

Pred rekordnih 4.511 gledatelja na velikogoričkom stadionu, Dinamo je otpočetka pokazao jasnu želju za napadom i diktiranjem ritma utakmice, s mnogo pokretljivosti i zamjena pozicija u kreiranju akcija, ali i domaći su se postavili vrlo odlučno i čvrsto, ne dopustivši da traje kontinuirani pritisak gostiju. Prvi dobar udarac uputio je u 10. minuti kapetan gostiju Arijan Ademi s vrha šesnaesterca, ali Dominik Kotarski nije se dao iznenaditi. Osam minuta kasnije nakon ubačaja s lijeve strane, Šimunović je loptu odbio na glavu Emrelija, koji ipak puca preko grede, a mreža je bila prazna. Već u sljedećoj akciji Oršić je izbacio u prostor Andrića, koji je krenuo sam prema Kotarskom, ali vratar Gorice odlično brani prizeman udarac centarfora Modrih.

 

Najbolja akcija lidera viđena je u 32. minuti kada je Ivanušec proigrao u šesnaestercu Oršića, uslijedila je povratna lopta za Emrelija, koji je ostao nečuvan na 12 metara, ali udarac Azerbajdžanca u donji desni kut sjajno je amortizirao Kotarski, definitivno prvo ime prvog poluvremena. Gorica je imala nekoliko obećavajućih izleta na suparničku polovicu, a u 40. minuti na povratnu loptu Fruka na dvadesetak metara je natrčao Hrvoje Babec, ali njegov udarac nije imao preciznosti da bi ugrozio Livakovića. Na drugoj strani još je pokušao i Oršić, također preko vrata, pa se na odmor otišlo s početnim rezultatom. Dinamo nije bio dovoljno konkretan u završnim udarcima da bi okrunio nadmoć u posjedu i prilikama.

Nastavak dvoboja u prijestolnici Turopolja donio je i nastavak Dinamovog pritiska u potrazi za vodećim pogotkom, ali i Gorica je u 51. minuti složila dobru akciju u kojoj je Kalik u šesnaestercu uposlio Fruka, ali on nije pronašao dovoljno dobar udarac i obrana gostiju riješila je tu situaciju. Četiri minute potom Oršić je dobio priliku iz slobodnog udarca sa skoro 30 metara, a jaki udarac odbio je Kotarski.

 

U 69. minuti prvi je za promjenama posegnuo trener domaćih Toplak, koji je izvadio Atiemwena i Šimunovića, a ubacio Golubickasa i Marjanovića, dok je ubrzo odgovorio Ante Čačić uvođenjem Brune Petkovića umjesto Andrića. Između toga Oršić je imao jedan odličan udarca s 18 metara, ali je Kotarski još jednom iskazao mačji refleks i loptu odbio u korner. U 77. minuti duel Jovičića i Lauritsena u petercu Gorice suci nisu vidjeli kao kazneni udarac za goste, iako je bilo povlačenja za dres igrača Dinama, da bi na suprotnoj strani Mišić dobro izblokirao udarac Golubickasa s 15 metara. U 83. minuti vjerojatno i zicer utakmice kada poslije ubačaja Bočkaja lopta dolazi do Oršića, ali njegov udarac sa sedam metara čudesno je obranio Kotarski.

Tri minute kasnije dotad neprelazna obrana Gorice ipak je pogriješila i ostavila samog Arijana Ademija, čiji prvi udarac pogađa stativu, ali mu se lopta odbija, te je gura u praznu mrežu. Bilo je to dovoljno za tri boda i ispraćaj od brojnih Dinamovih navijača povicima "šampioni"...

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Toni Roić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.