Gorica na krilima čudesnog Kristijana Lovrića ostvarila povijesni uspjeh i preko nemoćnog Hajduka izborila polufinale Kupa protiv Dinama

17.03.2021. 09:20:00

Nogometaši Gorice plasirali su se u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su na svojem stadionu u četvrtfinalnom okršaju svladali Hajduk 3:0. Strijelci su bili Kristijan Lovrić (10, 82) i Sylvanus Nimely (89)

Nakon što su plasman u polufinale izborili Dinamo, Rijeka i Istra 1961 sada je to uspjelo i Gorici kojoj je to i najveći uspjeh u povijesti kluba.

I dok Goričani slave u Hajduku su u novim brigama, jer im je Kup bio jedina prilika da se napokon domognu domaćeg trofeja kojeg su zadnji puta osvojili 2013. kada su u zrak podigli trofej Rabuzinovo sunce za pobjednika ovog natjecanja. 'Bili' su izgubili i najbolju šansu da se domognu Europe...

Tako je gorički stadion ostao neosvojiv za Hajduk koji ni u osmom pokušaju ovdje nije došao do pobjede, bio mu je to šesti poraz (uz dva remija). Gorica će u polufinalu igrati na Maksimiru protiv Dinama dok je u jednoj utakmici drugog polufinala Istra 1961 domaćin Rijeci, a termini će se odrediti naknadno (na raspolaganju su 7., 14. i 28. travnja).

U 9. minuti je vodeći pogodak za Goricu protiv Hajduka na sebi svojstven način postigao je Kristijan Lovrić. Prošao je po lijevoj strani, na rubu kaznenog prostora krenuo prema sredini i desnom nogom pogodio suprotan gornji kut. Fantastično!

Momčad Hajduka u prvom poluvremenu nije imala nijedan udarac unutar okvira vrata. Prvi takav pokušaj gosti su imali u 50. minuti, kad je Makedonac Jani Atanasov iz slobodnog udarca gađao gornji lijevi kut domaćih vrata, ali je vratar Gorice Ivan Banić odlično obranio.

Hajduk je u 60. minuti postigao pogodak. Strijelac je bio Ivan Dolček, ali je pogodak poništen zbog opravdano dosuđenog zaleđa u kojem se našao Marko Livaja koji je igrao na loptu prije Dolčekovog udarca.

U 68. minuti vratar Gorice Banić je još jednom bio siguran obranivši udaraca Todorovića s 15 metara. Do kraja utakmice Hajduk je imao još nekoliko prilično bezopasnih pokušaja, a promašivali su Livaja i Jakoliš.

U 82. minuti Gorica je došla do drugog pogotka koji je bio plod odlične akcije u kojoj je sudjelovala cijela napadačka linija domaće momčadi. Akciju je započeo Dvorneković dodavanjem prema Mataru, ovaj je petom proslijedio Nimelyju koji je paralelnim dodavanjem na rubu kaznenog prostora pronašao Lovrića, a najbolji strijelac Gorice je iz prve preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut vrata pokraj nemoćnog Lovre Kalinića.

Za konačnih 3:0 u 89. minuti strijelac je bio asistent kod drugog pogotka Liberijac Sylvanus Nimely. U solo akciji je iskoristio razrijeđenost Hajdukove obrane, prošao do kaznenog prostora i s 15 metara lijevom nogom pogodio desni kut vrata, a lopta je prošla ispod ruke Lovre Kaliniča. Bio je to prvijenac liberijskog napadača u dresu Gorice.

GORICA - HAJDUK 3:0

VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Kruno Šarić (Županja). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). VAR: Tomislav Petrović (Valpovo).

STRIJELCI: 1:0 Lovrić (9), 2:0 Lovrić (82), 3:0 Nimely (88)

GORICA: Banić - Musa, Steenvoorden (od 61. Moro), Jovičić, Krizmanić - Babec (od 81. Pršir), Suk - Špikić (od 71. Dvorneković), Kalik (od 46. Nimely), Lovrić - Matar. Trener Siniša Oreščanin.

HAJDUK: Kalinić - Vušković, Simić (od 77. Jurić), Mujakić - Todorović, Atanasov, Fossati, Čolina - Dolček (od 66. Jakoliš), Livaja - Jairo (od 86. Biuk). Trener Paolo Tramezzani.

Izvor: tportal.hr/Foto: Damir Krajac / CROPIX

Izvorni autor: Danijel Starešinčić / Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.