Gotovina snimljen u javnosti: 'Molimo za mir, ali trebamo biti spremni za rat'

08.03.2024. 20:42:00

Predsjednik republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj primopredaji dužnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. 

Podsjetimo, Odbor za obranu Hrvatskog sabora jednoglasno je podržao prijedlog imenovanja generala Tihomira Kundida za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga koji će na tom mjestu zamijeniti admirala Roberta Hranja.

Uz predsjednika među okupljenima je bio i Ante Gotovina, legendarni general Domovinskog rata. On je odmjerenim riječima "pozdravio" admirala Hranja za kojeg je imao riječi hvale. 

"Mi živimo jedno čudno razdoblje, jedan od najvažnijih stupova sigurnosti su Oružane snage, Hranju želim mirno more i mirnu luku, general Kunid je iskusan i odgovoran vojnik i čovjek", rekao je Gotovina. 

Nerado priziva vojni rok

Isto tako, prokomentirao je prijedlog Vlade da se vrati određeni oblik vojnog roka. "Molimo za mir, ali trebamo biti spremni za rat sutra, mislim da treba uvesti vojni rok, to je dobro za mladog čovjeka i za našu vojsku", zaključio je.

Okupljenima se obratio i novi načelnik. On je preuzeo dužnost i rekao: "Prioritet mog djelovanja bit će usmjeren na jačanje i razvoj Hrvatske vojske kroz modernizaciju i opremanje, u skladu s novim sigurnosnim prijetnjama i ugrozama.

Pošto je u petak obilježavamo Međunarodni dan žena, Gotovina nije popustio priliku pred kamerama RTL-a čestitati svim pripadnicama ljepšeg spola. "Svim damama u Hrvatskoj čestitam Dan žena, prvo mojoj supruzi", rekao je Gotovina.

"Živimo u kompleksnom vremenu po pitanju sigurnosne paradigme, težište se stavlja na oružane snage. Moraju biti opremljene u skladu sa zahtjevima, a to je obrana nacionalnog teritorija, mi moramo pridonositi kao NATO članica, sudjelovat ćemo u raznim misijama”, rekao je.

U ovom trenu, ono najvažnije: "Ja sam vojnik koji služi Domovini i narodu, sve izvan tog konteksta nije u mom interesu”.

Izvor: direktno.hr/Foto: Snimka zaslona

Izvorni autor: direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.