Građane Moskve uznemirili su dimni prstenovi na nebu: 'Bože moj, što se događa? Eksplozija?'

28.03.2023. 13:58:00

VIDEO: MISTERIJ U RUSIJI

Što se točno dogodilo, vjerojatno nikad nećemo saznati. Iako su i ruske društvene mreže preplavile snimke čudnih dimnih prstenova, vodeći ruski mediji nisu pretjerano 'pokrili' temu. Sumnja se na eksploziju...

Savjetnik pri ukrajinskom ministarstvu unutarnjih poslova Antun Geraščenko na svojem je Twitter profilu objavio snimku neobičnog dimnog prstena na nebu iznad Moskve, koja je u kratkom roku postala tema žestokih rasprava, piše 24sata.

Jedan dio pratitelja pisao je kako su čuli eksplozije i zabrinuto poručio 'Bože moj, što se to događa?, drugi su spominjali i vanzemaljce, neke je sve to podsjetilo na Gospodara prstenova i Sauronovo oko, neke na film 'Dolazak' (opet vanzemaljci)...

24sata
Foto: twitter/screenshot

Što se točno dogodilo jučer u popodnevnim satima u Moskvi, vjerojatno nikad nećemo saznati. Iako su i ruske društvene mreže preplavile snimke čudnih dimnih prstenova, tamošnji mediji se i nisu baš raspisali o događaju.

Dodajmo kako je ovih dana u ruskim medijima bilo je više vijesti o pronađenim eksplozivnim napravama uz razne objekte 'ključne infrastrukture'. 

- Vjerojatno je to bio ispuh iz kotlovnice. Možda se negdje nakupila čađa ili je nešto naglo bačeno u vatru - veli za Moskva24 Nikolaj Terešonok, voditelj lokalnog Odjela za meteorologiju i klimu, koji je 'okrivio' obližnju tvornicu i dodao da je to 'uobičajna pojava'...

- To je dimni prsten. Kada sam ja bio u vojsci, radili smo kontrolirane eksplozije i nakon njih pojavljivali su se takvi oblaci - sugerirao je Geraščenku ispod snimke koja je prikupila 2,1 mil. pregleda jedan pratitelj.

Drugi pišu kako je riječ o eksploziji u električnom pogonu, a komentar koji je najviše nasmijao glasi "Ma to je samo ispušni plin iz Lade"...

Izvor: 24sata/Foto:screenshot/twitter

Izvorni autor: PDN/24sata/Renato Jukić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.