Građani se opraštaju od malene. Ostavljaju cvijeće i plišance ispred Klaićeve

04.04.2021. 22:42:00

Razmatra se opcija doniranja organa, ali za to trebaju potpise osumnjičenih roditelja

Ispred Klinike za dječje bolesti u Zagrebu građani potreseni smrću dvoipolgodišnje djevojčice ostavljaju poruke i plišane igračke te pale svijeće.

”Malena, ti si naša princeza, naša djevojčica i mi te volimo. Mi smo svi tvoji roditelji i u našim si srcima ovoga Uskrsa”, piše na jednoj poruci ostavljenoj na ogradi, javlja Nova TV.

Privola roditelja

Bolnica u Klaićevoj, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo socijalne skrbi odnosno nadležni centar razmatraju opciju doniranja organa. Međutim, da bi se organi donirali potrebni su potpisi roditelji koji su u ovom slučaju osumnjičeni za njezino zlostavljanje.

Druga opcija je da Sud po hitnom postupku odredi zakonske skrbnike koji bi onda mogli donirati organe. Situacija bi se trebala razjasniti tijekom ponedjeljka.

Oproštaj udomitelja

Od djevojčice su se danas oprostili i ljudi kod kojih je živjela do kraja prošle godine. “Ovo je tužan, najtužniji Uskrs”, kazao je za 24sata njezin bivši udomitelj.

“Da smo znali… Ne bismo je dali, pa makar završili u zatvoru”, izjavila je njegova supruga. “Kada je došla kod nas, bila je velika kao kila kruha. Nitko nije mislio da će ovakav ishod biti. Ne znam kako ćemo dalje”, zaključili su.

Izvor: Telegram.hr/FOTO: Screenshot/NOVA TV

Izvorni autor: Ante Ferara/Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.