GRAĐANI SE ŽALE: U Zagrebu neki nisu dobili sve listiće, izdano upozorenje! Plenković dao izjavu

16.05.2021. 11:05:00

U Hrvatskoj su na lokalnim izborima otvorena birališta. Pravo odlučivanja tko će u iduće četiri godine voditi njihove općine, gradove i županije te tko će biti u predstavničkoj vlasti imaju tri milijuna i 660 tisuća birača.

Naime, neki su se građani žalili da im nisu uručeni svi listići. U Zagrebu su četiri listića – za gradonačelnika, skupštinu, vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore – a neki su birački odbori pitali građane za što žele glasati pa su im dali samo dio listića. Iz Zagrebačkog izbornog povjerenstva za kažu kako su neki birački odbori krivo shvatili da moraju pitati birače jer takva uputa DIP-a postoji na nacionalnoj razini, gdje postoje i manjinske liste, no nema ih u Zagrebu. Iz zagrebačkog izbornog povjerenstva naglašavaju da se birači koji nisu glasali na svim listama, a to žele, mogu vratiti na izborno mjesto i glasati i za ostale vrste izbora.

Glasao Plenković

“Drago mi je da se danas održavaju redoviti izbori za naše predstavnike u lokalnoj samoupravi. Nadam se da će što veći broj hrvatskih građana iskoristiti svoje pravo. Mislim da je to ključno i dobro, izbori tome i služe. Vjerujem da će odaziv birača unatoč vremenu koje je poluoblačno biti dobar. Nadam se da ćemo večeras zajedno imati priliku analizirati rezultate prvog kruga lokalnih izbora”, rekao je Plenković.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX/POOL

Izvorni autor: Maja Štefanac/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.