Gradonačelnik Franković o Thompsonu: “Na Stradunu ćemo slušati ‘Bojnu Čavoglave’!”

06.12.2019. 15:11:00

“Koncert Marka Perkovića Thompsona  na Stradunu u Dubrovniku na Dan branitelja dobra je ideja, a ja Thopmsona vidim kao miljenika publike i zagovaratelja ljubavi prema Domovini”, kazao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković

“To je dobro ideje, Thompson u svojim pjesmama nikada nije isticao svojatanje tuđih teritorija ni oduzimanje bilo čega, promovirao je mir i ljubav, čuvanje svog vlastitog doma i praga svoje vlastite kuće”, kazao je dubrovački gradonačelnik.

“Upravo su to naši branitelji radili i upravo zahvaljujući tome  i njihovoj žrtvi 6. 12. je proglašen Danom hrvatskih branitelja. Stoga ne vidim ni jedan razlog zašto bi se u pitanje dovodio nastup Marka Perkovića Thompsona koji redovno nastupa na području cijele Hrvatske. Njegovi koncerti iznimno su posjećeni što znači da ga hrvatski narod voli”, kazao je Franković.

Na pitanje o pjesmi “Bojna Čavoglave” Franković je dodao:

“Na Stradunu ćemo sigurno čuti i pjesmu “Bojna Čavoglave” koja se pjevala tijekom cijelog Domovinskog rata, pjesma koju smo svi mi pjevali i ne vidim razloga zašto ne bi pjevali u budućnosti.”

Thompson je u najavi koncerta kazao da će pjevati besplatno i svim Dubrovkinjama, Dubrovčanima i braniteljima Dubrovnika čestitao Dan dubrovačkih branitelja i blagdan Sv. Nikole, uz poruku “Vidimo se večeras na Stradunu!”

Izvor: Maxportal/Foto:facebook

Izvorni autor: Megy M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.