Grčka od svibnja prima cijepljene turiste i one s negativnim nalazom

09.03.2021. 17:30:00

Osobe koje su se cijepile, imaju antitijela ili negativan nalaz na koronavirus moći će na ljetovanje u Grčku, rekao je ministar turizma Harry Theocharis u utorak.

Turizam Grčkoj donosi najviše prihoda pa je ta zemlja zatražila uspostavu potvrde cijepljenja na razini Europske unije kako bi se omogućila putovanja.

Ta industrija čini petinu grčkog gospodarstva i zapošljava svakog petog radnika, ali je od prošle godine pogođena pandemijom koronavirusa.

Grčka namjerava otvoriti vitalnu ljetnu sezonu do sredine svibnja, najavio je Theocharis dok se obraćao turističkom sajmu ITB Berlin iz Muzeja Akropole u Ateni.

Grčka je spremna i ima cjelovit protokol za ljeto 2021., rekao je Theocharis. Turisti će biti dobrodošli ako su se prije putovanja cijepili, imaju antitijela ili negativan nalaz. Svi turisti bit će podvrgnuti nasumičnom testiranju, dodao je.

Grčki ministar turizma rekao je da će prioritet nakon cijepljenja najranjivijih biti osobe zaposlene u ugostiteljstvu i da će se tražiti češće testiranje zaposlenika.

Grčka je zatvorila nekoliko dijelova zemlje kako bi suzbila širenje koronavirusa nakon što je nagli porast zaraza pritisnuo zdravstveni sustav, ali se i dalje drži bolje od većine Europe. U toj zemlji potvrđeno je gotovo 7.000 žrtava COVID-a od početka pandemije.

Izvor: HRT

Izvorni autor: HRT/foto: Igor Kralj/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.