Grmoja: Itekako imamo protiv srpskih zastava kada su dio velikosrpskih planova

15.09.2021. 08:30:00

“Ništa nemamo protiv srpskih zastava. Ali kada su one dio jedne državne politike koja još uvijek nije odustala od svojih velikosrpskih planova protiv toga imamo itekako. Možda bi bilo dobro da zastupnicima, a ima ih u Saboru koji su bili dio Porfirijevog kružoka“, postavite to pitanje, rekao je za HRT saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja osvrnuvši se na poziv srbijanskog predsjednika Aleksandara Vučića “Srbima iz svih srpskih zemalja” da 15. rujna izvjese srpske zastave, ma gdje živjeli.

HDZ-ov Bačić o Vučićevom pozivu

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić također je ocijenio taj Vučićev poziv neprimjerenim, neprihvatljivim i provokacijom.

Odbacio je tvrdnje iz oporbe da je hrvatska vlast trebala puno oštrije reagirati na Vučićev poziv, a to nije učinila zbog suradnje s koalicijskim partnerom, SDSS-om.

“Vlada i Hrvatska su primjereno reagirali. Iznio sam stajalište Kluba HDZ-a i mislim da sam prilično jasno rekao što mislim o pozivu da se u Hrvatskoj izvjese srpske zastave”, uzvratio je.

Naglasio je da HDZ korektno surađuje s koalicijskim partnerima. Vladajuća većina je stabilna, ali to ne znači da bi prešli preko ovakvog poziva, da bi ga prešutjeli zato što smo u koaliciji sa zastupnicima nacionalnih manjina, poručio je.

Izvor: Narod

Izvorni autor: gs/Foto: Fah, snimka zaslona; fotomontaža; narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.